Odprtje novih telovadnih orodij »street workout« v občini Domžale

Na športnem igrišču pri nekdanji osnovni šoli na Homcu, je bilo v sredo 21. avgusta 2013, slovesno odprtje novih telovadnih naprav »street workout«, ki sta jih na pobudo Športnega društva Jekleno telo postavila Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

Odprtja novih naprav se je udeležilo veliko število ljubiteljev tega športa, kjer so lahko na novi napravi prikazali svojo spretnost in veščine. Po prikazanem lahko rečemo, da gre za izjemno zahtevne vaje, kjer so pomembne telesna gibčnost, ravnotežje in moč. Vse vaje pa imajo osnovo na lastni teži. Odprtja novih naprav so se udeležili tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janez Zupančič in predsednik Športnega društva Jekleno telo, Simon Grižon, ki je bil tudi pobudnik za postavitev tovrstnih telovadnih naprav.

Poleg lokacije na športnem igrišču na Homcu, se vzdolž rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici nahajajo še štiri lokacije, kjer se nahajajo nova telovadna orodja in sicer: v Študi pri vagončku, pri fitnes napravah na prostem v Domžalah, pri tenis igriščih na Škrjančevem in pri jezu za homškim hribom.

Kot je za naš portal povedal Simon Grižon, Športno društvo Jekleno telo promovira gibanje kot osnovo za zdravo ter srečno življenje. Poudarja pomembnost gibčnosti, ravnotežja ter moči na osnovi vaj z lastno težo. Na njihovih delavnicah učijo ljudi različnih metod za fizični ter mentalni razvoj človeka. Od preprostih dihalnih ter razteznih vaj (pranayama ter qi gong) do težjih gimnastičnih elementov, jogijskih položajev, osnov za samoobrambo, ter vedno bolj popularni Street workout, kateremu je bila namenjena sama otvoritev projekta, s katerim so razširili ponudbo na rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici.

Kljub temu, da je sedež društva v Šmarci, delujejo po celotni Sloveniji, preko različnih dogodkov,delavnic kjer se pojavljajo. Z uporabo spletnih medijev – facebook, youtube, itd. želijo ustvariti gibanje med mladimi v Sloveniji in tujini. Na njihovi facebook strani objavljajo motivacijske fotografije, članke, razne misli, ter tako skrbijo za dodatno motivacijo ljudi.
Dejavnosti, ki jih izvajajo v Športnem društvu Jekleno telo: Street Workout, Slackline Yoga, Dihalne vaje, Raztezanje, Torigami Ryu borilne veščine.

Njihov moto se glasi: >>POJAČAJ << destinacija Jekleno telo!

Več informacij o aktivnostih društva pa boste našli na njihovi spletni strani ali na facebook strani društva.

Več foto utrinkov pa si lahko pogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov