Odprtje javne razsvetljave Veliki Hrib

Naselje Veliki Hrib v Krajevni skupnosti Tuhinj se sedaj nič več ne skriva v temi, krajani pa ponoči hodijo po svetli poti, saj je Občina Kamnik v tem naselju vzpostavila javno razsvetljavo. Župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Tuhinj Dejan Bajde sta v ponedeljek, 24. marca 2014, s slavnostnim prerezom traku odprla javno razsvetljavo Veliki Hrib.

Za vzpostavitev javne razsvetljave v naselju Veliki Hrib je bilo v letu 2013 v zaščitne cevi nameščenih 700 metrov kabla, postavljeni so bili trije novi drogovi, štiri svetilke, urejeno novo odjemno mesto za elektriko in prižigališče za javno razsvetljavo. Vrednost investicije je znašala 22.300 evrov, sporočajo iz Občine Kamnik.

Župan Marjan Šarec je ob odprtju čestital krajankam in krajanom, ki znajo ceniti novo pridobitev Velikega Hriba, ter jim zaželele varno in svetlo hojo po poti nove razsvetljave, hkrati pa poudaril produktivno sodelovanje Krajevne skupnosti Tuhinj, krajank in krajanov Velikega Hriba ter Občine Kamnik.

Za kulturno popestritev je z zvoki harmonike poskrbel Tadej Lipovšek, z recitacijo pa Lipovšek Lavra in Tadej ter Zalaznik Blaž, Andraž in Tjaša.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Komentarji uporabnikov