Obilica zabave tudi na drugem dnevu Hitovega sejmarjena v Domžalah

Tudi drugi dan Hitovega sejmarjenja v Domžalah, je poleg sejemske ponudbe prinesel obilico zabave, na svoj račun pa so prišli prav vsi. Že enajsto leto zapored je na sejmarjenju potekalo tudi tekmovanje v metanju podkev in tudi letos smo ob zaključku sejmarjenja dobili carja podkev 2013.

Ko smo dopoldne pogledovali proti nebu, so temni oblaki nakazovali, da jo bo tokrat zagodel dež in odnesel prireditev. Pa se vendarle črn scenarij na srečo ni zgodil, namesto dežja se je večkrat izza oblakov pokazalo sonce in polepšalo samo prireditev.

Dopoldne so na svoj račun prišli najmlajši obiskovalci, saj so jim G-regci pripravili športne aktivnosti. Ogledali pa so si tudi lutkovno predstavo, ki so jo predstavil iz Lutkovnega gledališča Kolenc. Seveda ni pravega sejmarjenja, brez dobre glasbe za kar so najprej poskrbeli Ognjeni muzikantje, nato pa je oder zasedla okrnjena zasedba Kontrabanta. Sledil je nastop solistke Maje Založnik, ansambla Domačinov in dua Atlantix. Z nastopom Domžalčana Danijela Popoviča pozno popoldne, ki je obiskovalce popeljal v osemdeseta leta prejšnjega stoletja, pa se je zaključil zabavni del letošnjega Hitovega sejmarjenja.

Ob koncu so sledila še zaključna tekmovanja v metanju podkev. Po razburljivem finalu, na katerem je bila dosežena tudi dvajsetica, smo dobili letošnjega carja podkev. To je postal Miran Kosirnik iz Trzina. Popoldan so razglasili zmagovalca v parih, to sta postala Blaž Rode in Grega Brojan. Že v soboto pa smo dobili zmagovalca v kategoriji posamezniki. To je postala Jožica Pogorevc.

Po prireditvi je organizatorje čakalo še veliko dela, saj so morali samo prizorišče pospraviti in poskrbeti, da bo Kolodvorska cesta v Domžalah v ponedeljek ponovno služila svojemu namenu. Na koncu lahko rečemo, da je tudi letos Hitovo sejmarjenje popestrilo utrip in dogajanje v Domžalah.

Utrinke iz sobotnega sejmarjenja si lahko ogledate TUKAJ.

Prispevek o slovesnem odprtju prenovljene Kolodvorske ceste, ki je bila hkrati uvod v letošnje Hitovo sejmarjenje, pa si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov