Ob vseslovenski akciji Simbioza Giba v Domu upokojencev Domžale izvajajo plesne delavnice

V tem tednu na več kot 450 lokacijah po Sloveniji poteka edinstvena vseslovenska akcija Simbioza Giba, ki našo deželo povezuje z gibanjem. V akciji sodelujejo vrtci, osnovne šole, srednje šole, različna društva ter drugi ponudniki lokacij. Akciji se je pridružil tudi Dom upokojencev, kjer za njihove oskrbovance vsak dan izvajajo plesne delavnice, ki potekajo pod vodstvom priznane plesne pedagoginje Janje Pušl iz Plesne šole Bolero.

V času vseslovenske akcije Simbioza Giba med 10. in 11. uro v Domu upokojencev Domžale potekajo plesne delavnice, ki se jih udeležujejo številni oskrbovanci doma. Ob našem obisku smo jih našteli preko 50, pridružili pa so se jim tudi nekateri zaposleni. Na plesni delavnici, ki poteka pod vodstvom priznane pedagoginje Janje Pušl iz Plesne šole Bolera in njene sodelavke, oskrbovanci ob glasbeni spremljavi razgibavajo različne dele telesa na plesen način ter se tako tudi seznanjajo s pomenom gibanja za vsakdanje življenje.

Plesna šola Bolero je znana po strokovnosti, srčnosti, velikih plesnih uspehih na tekmovalnem področju in vedno svežimi in naprednimi plesnimi programi za otroke in odrasle. Je prva plesna šola, ki ima zadnje dobro desetletje izdelan atraktiven plesni program za ljudi v zrelih letih – Zeleni klub. Vodja in solastnica plesne šole, Janja Pušl, zadnja 3 leta razvija še posebno zahteven projekt – program za zaviranje demence starostnikov.

Organizatorji skozi akcijo Simbioza Giba zagovarjajo, da gibanje pomeni življenje in življenje je gibanje, zato je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo in krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejšo življenjsko obdobje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov