Novo v centru Radomelj

Pred nekaj leti so Radomlje dobile krožno križišče – "rondo", ki je prvo in zaenkrat tudi edino v naši občini. Urejenost rondoja in okolice nam pričara tudi preteklo dediščino Radomelj. Pred kratkim pa so rondo in bližnjo okolico še dodatno obogatili.

Tako so postavili cvetlična korita v sklopu ureditve centra Radomelj. Odstranili pa so tudi moteče grafite na območju, kjer visijo zastave. Predsednik KS Radomlje Igor Jeretina nam je povedal, da so s tem dodatno obogatili center Radomelj. Dodal je še, da se je nanj obrnilo kar nekaj krajanov z vprašanjem, zakaj niso posadili še več rož. Povedal nam je, da so morali upoštevati navodila krajinskega arhitekta, ki je naredil načrt za krožišče in okolico, zato so središče uredili po navodilih in dovoljenjih, ki so jih imeli.

Nova novost je tudi turistična tabla Radomlje, ki stoji ob stavbi kjer je pošta. Obiskovalci si bodo lahko ogledali zemljevid Radomelj in tudi pomembne točke, ki si jih lahko ogledajo. Pobudo za postavitev turistične table je dalo Turistično društvo Radomlje.

Predsednik Turističnega društva Radomlje Peter Zgonc  je povedal, da je bila ideja za postavitev turistične table, podana že pred dvema letoma. Do same realizacije postavitve table, pa je trajalo skoraj dve leti, da so pridobili vsa dovoljenja za njeno postavitev.

Na turistični tabli bodo lahko obiskovalci poleg zemljevida Radomelj, našli naslednje zanimive točke, ki jih priporočajo za ogled: Tenis igrišče, Ribnik, Športni park Radomlje, Kamniti most čez Mlinščico, Cerkev svete Marjete, Arburetum, Konjeništvo in Razgledišče.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov