Tudi letošnji kulinarični petki bodo »kul«

Kljub vsem izzivom, ki nam jih je prinesla nepredstavljiva situacija s korona-krizo, iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik z veseljem sporočajo, da tudi letos priljubljeni kulinarični festival KUL(inarični) petek BO. Tudi to poletje bo ob petkih zvečer zadišalo iz parka Evrope in glasba različnih žanrov bo prijetno zapolnila staro mestno jedro Kamnika.

Kul petek bo že četrto leto zapored razvajal brbončice številnih obiskovalcev. Prijetno vzdušje poletnih večerov v mestnem parku v samem središču starega mestnega jedra z živo glasbo ter prvovrstno hrano, ki jo gostinci pripravljajo pred obiskovalci, je kombinacija, ki vsako leto poskrbi za pravo kulinarično razvajanje. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, tudi letos – sicer še posebej skrbno in v skladu z vsemi priporočili NIJZ in vladnimi ukrepi, organizira to priljubljeno poletno prireditev in za letos napoveduje nekaj novosti.

Kot prvo pomembno novost, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar poudarja: »Če želimo odgovorno izpeljati poletne KUL petke, se moramo vsi – tako organizatorji, kot ponudniki in tudi obiskovalci prireditve – dosledno držati priporočil NIJZ in vladnih ukrepov. Tako bo letos prireditev možno spremljati dogajanje na prireditvi le na stolih, ki bodo ustrezno ločeni med seboj – razen za družine, seveda. Ob stojnicah, kjer bomo zagotovili zahtevano razdaljo 1,5 m med čakajočimi, bo možno naročiti hrano in pijačo. Kot organizator prireditve bomo poskrbeli za ustrezno število rediteljev, ki vas bodo v skladu z navodili in priporočili NIJZ usmerjali po prizorišču – tako pri vhodu in izhodu (ločeno) kot tudi v skladu z označeno smerjo gibanja. Na voljo bo tudi dovolj razkužila za razkuževanje rok. Zagotovljene bodo ločene sanitarije (v prostorih centra Štacjon na železniški postaji). Po vsaki uporabi bomo opremo razkuževali. Naši zaposleni in reditelji bodo prijazno opozarjali na možne kršitve priporočil NIJZ in ob neupoštevanju le teh bodo morali ustrezno ukrepati proti storilcu. Na prizorišče se bo spuščalo obiskovalce le do zapolnitve vseh prostih sedežev (do 150). Naprej pa po sistemu »en ven, en notri«. Naj povem še, da smo ob prijavi dogodkov na Policijsko postajo Kamnik morali zaprositi tudi za uradno pozitivno mnenje NIJZ in v kolikor pravočasno ne pridobimo ustreznega pozitivnega mnenja NIJZ, se utegne zgoditi, da bomo prvi načrtovani KUL petek za 10. julij, odpovedali. Za nadaljnje KUL petke vas prosimo, da spremljate naša socialna omrežja (FB profil Živim Kamnik).«

Kulinarično razvajanje bo potekalo vsak petek (predvidoma od 10. julija dalje) v juliju in avgustu (z izjemo 21. avgusta) od 18.00 do 23.00. Letos se bosta kar dva KUL petka prepletala s tradicionalnim glasbenim festivalom z razgledom Kamfestom, katerega ekipa postopoma dviguje napetost pričakovanja predstavitve njihovega glasbenega programa.

Kul petek pa bo odmeval tudi na družabnih omrežjih. Najboljše ali najbolj zabavne fotografije, ki jih boste na svojih objavah označili s #kulpetek, #visitkamnik in #živimkamnik, bodo izpostavljene tudi na družabnih omrežjih Visit Kamnik.

»Dosedanje dogajanje v parku Evropa je pokazalo, da zaključek delovnega tedna, dobra hrana in živa glasba poskrbijo za sproščeno vzdušje, v katerem uživa vsak obiskovalec. Še posebno letos je pomembno, da si znamo vzeti nekaj časa za sprostitev na svežem zraku in ob dobri glasbi ter hrani in pijači, za katero bodo poskrbeli gostinci, mi pa bom poskrbeli za preventivo in vašo varnost,« še dodaja Franci Kramar.

Nastopajoči na Kul petkih
10. julij SWINGATAN
17. julij YANU
24. julij SOUL JAZZ IN JAZ
31. julij MADE IN YUGOSLAVIJA
7. avgust KAMFEST
14. avgust KAMFEST
28. avgust DUO AJDČAO

Avtorica: Nina Irt / ZTŠK Kamnik; Foto: Klemen Brumec in arhiv ZTŠKK

Tagi