Trenutna situacija v občini Domžale v zvezi z novim koronavirusom

Glede novega koronavirusa so iz Občine Domžale sporočili, da so že od 25. februarja 2020 v rednem stiku z Zdravstvenim domov Domžale, ki deluje v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Občino Domžale redno obvešča o vseh svojih aktivnostih.

Skupaj so vzpostavili izolacijski prostor za pregled morebiti okuženih pacientov ter skupaj zagotovili zaščitna sredstva za pripadnike javne zdravstvene službe in reševalnih enot. Omejili so vhod v vse enote Zdravstvenega doma Domžale, z izvajanjem triaže ob tem vhodu: “Vse svojce naprošamo, da ne spremljajo pacientov v zdravstveno ustanovo, če to ni nujno potrebno.”

Na Občini Domžale so povedali, da je do današnjega dne v občini Domžale potrjena okužba pri eni osebi. Oseba se zdravi doma, vsi tesni kontakti so v karanteni. Oseba ima osebnega zdravnika v Ljubljani in ni vstopala v Zdravstveni dom Domžale.

“V Zdravstvenem domu Domžale smo ustanovili koordinacijsko skupino za vodenje vseh aktivnosti in ukrepov za obvladovanje okužbe z novim koronavirusom. Skupina bo v stalnem stiku s predstavniki Občine Domžale in Civilne zaščite Domžale. Prav tako redno spremljamo stanje v državi in smo v stiku z enotami in službami, katere bi se v primeru potreb vključile v podporo javni zdravstveni službi,” pojasnjujejo na Občini Domžale.

Občane in občanke naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Prav tako jih naprošajo, da ne prihajajo v Zdravstveni dom, če res ni nujno.

“Situacija se ves čas spreminja in ustrezno tudi naši odzivi na to. Nadaljnje informacije o novem koronavirusu bomo podali predvidoma vsak dan ob 13. uri,” še pravijo na Občini Domžale.

Vse občanke in občane naprošajo, da upoštevajo navodila pristojnih institucij, ki nudijo ključne in ažurne informacije:

Bodo pa s ponedeljkom prihodnji teden zaprte vse šole in vrtci, saj je premier Marjan Šarec danes na Twitterju sporočil, da je ministrstvoma za zdravje in izobraževanje naročil, naj pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno izobraževalne ustanove. “Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v tej situaciji,” je zapisal.

Miha Ulčar; Foto: NIJZ

Tagi