Sproščanje ukrepov

Stanje okoli koronavirusa se na srečo počasi umirja. Vsekakor ste v največji meri za to zaslužni vsi, ki ste se v času izolacije držali predpisanih odločb in priporočil, za kar se vam iskreno zahvaljujemo. S tem smo virus zelo uspešno zajezili.

Vlada je pred nekaj dnevi spremenila odlok o prehajanju med občinami, prav tako se z včerajšnjim dnem odpirajo knjižnice, galerije, terase lokalov ter še nekatere druge dejavnosti.

Lepo je videti, da Domžale ponovno postajajo živahno mesto, vendar pa je potrebno zavedanje, da je virus še vedno med nami. Kljub sproščanju ukrepov ne smemo pozabiti na odgovorno ravnanje tudi v prihodnjih dneh, tednih. Še vedno namreč velja prepoved združevanja na javnih površinah, predvsem večjih skupin. Mi pa bomo po navodilih vlade in v skladu s svojimi pristojnostmi sproščali ukrepe takoj, ko bo možno. O vsem vas bomo sproti obveščali.

Bodimo v družbi svojih najbližjih, ohranjajmo ustrezno razdaljo, upoštevajmo higienske nasvete, ter izkoristimo prosti čas za aktivnosti.

Bodite zdravi!
Župan, Toni Dragar

Tagi