Spremembe pri izplačilu dotacij nevladnim organizacijam iz sredstev Občine Domžale v letu 2020

Občina Domžale bo zaradi izjemnih okoliščin, ki jih je prineslo leto 2020 in v skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 (ZIUOPDVE), nevladnim organizacijam na podlagi njihovega zahtevka, lahko izplačala celotni znesek načrtovanih sredstev za izvedbo aktivnosti oziroma dejavnosti v letu 2020.

S Sklepom o spremembah pri izplačilu dotacij nevladnim organizacijam iz sredstev Občine Domžale v letu 2020 in zahtevkom, ki je priloga tega sklepa se spremeni način plačila dotacij. Nevladni organizaciji, s katero je Občina Domžale sklenila pogodbo o sofinanciranju na podlagi javnega razpisa oz. poziva v letu 2020, se na podlagi vloženega zahtevka, iz javnih proračunskih sredstev v enkratnem znesku izplača v pogodbi določena, a še neizplačana sredstva.

Občina Domžale bo na podlagi vloženega zahtevka z upravičencem sklenila aneks k pogodbi o sofinanciranju, ki je bila sklenjena v letu 2020. Upravičenec pa mora zahtevek predložiti najkasneje do 15. decembra 2020. Sredstva bo Občina upravičencu izplača najkasneje do 31.12.2020, ne glede na to, ali so pogodbene obveznosti v letu 2020 bile oz. bodo izvedene.

Občina Domžale, Urad župana

 

Tagi