Razglasitev epidemije – aktiviranje Štaba Civilne zaščite Občine Domžale

Vlada je z današnjim dnem na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih razglasila 30-dnevno epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 na območju celotne države. Razglasitev epidemije je neposredno sprožila le aktiviranje Civilne zaščite. Vse ostalo, kar se tiče na primer šol, prehajanja med regijami in podobno za zdaj ostaja enako.

Občina Domžale deluje ob razglasitvi epidemije v skladu z operativnimi dokumenti občinskega delnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oz. pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh.

Poveljnik CZ Občine Domžale, Marko Žagar je aktiviral Štab CZ Občine Domžale, ki spremlja stanje v občini oziroma državi ter je v pripravljenosti. Štab je v stalnem stiku z Zdravstvenim domom Domžale, Domom upokojencev Domžale ter z enotami in službami, katere bi se v primeru potreb vključile v podporo javni zdravstveni službi.

Štab bo z jutrišnjim dnem preko Območnega združenja Rdečega križa Domžale vzpostavil telefonsko številko za občane, ki potrebujejo pomoč za dostavo osnovnih in nujnih življenjskih potrebščin.

Na telefonsko številko – 031/699-224  lahko pokličete od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

Z Občine Domžale so sporočili, da še naprej zagotavljajo neprekinjeno izvajanje obvezne javne zdravstvene službe, javne gasilske službe ter druge javne storitve iz občinske pristojnosti.

Občane in občanke naprošajo za dosledno upoštevanje in izvajanje veljavnih ukrepov.

Aktualno stanje COVID-19 v Sloveniji (na državni ravni in po občinah) lahko spremljate v našem podzavihku koronavirus.

O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo na našem portalu redno obveščali!

Miha Ulčar; Foto: Štab CZ Občine Domžale

Tagi