Psihosocialna in druga pomoč za občanke in občane Domžal

Štab Civilne zaščite Občine Domžale je skupaj s Centrom za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod – enota Domžale, občankam in občanom zagotovil psihosocialno pomoč, ki obsega:

  • razbremenilne pogovore,
  • svetovanje,
  • krepitev moči,
  • opolnomočenje,
  • pogovore, ki so usmerjeni v preprečevanje socialne izključnosti in podobno.

CSD Osrednja Slovenija vzhod – enota Domžale bo izvajal psihosocialno pomoč po telefonu in sicer v poslovnem času v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure in v petek od 8. do 13. ure, in sicer na telefonsko številko 01/724-63-70 ali pišejo na elektronski naslov: gpcsd.domza@gov.siVse ostale naloge CSD Osrednja Slovenija vzhod – enota Domžale  izvaja prilagojeno v skladu s smernicami NIJZ.

Zdravstveni dom Domžale nudi psihološko pomoč vsak dan od ponedeljka do petka med 13. in 14. uro na telefonski številki 051 246 195.

Preko Območnega združenja Rdečega križa Domžale je vzpostavljena telefonska številka za občane, ki potrebujejo pomoč za dostavo osnovnih in nujnih življenjskih potrebščin. Na telefonsko številko – 031/699-224  lahko pokličete od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

Z Občine Domžale so sporočili, da še naprej zagotavljajo neprekinjeno izvajanje obvezne javne zdravstvene službe, javne gasilske službe ter druge javne storitve iz občinske pristojnosti.

Občane in občanke naprošajo za dosledno upoštevanje in izvajanje veljavnih ukrepov.

Aktualno stanje COVID-19 v Sloveniji (na državni ravni in po občinah) lahko spremljate v našem podzavihku koronavirus.

O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo na našem portalu redno obveščali!

Miha Ulčar; Foto: arhiv Občine Domžale, pomlad 2020

 

Tagi