Prihajajoča zapora ceste Študa – čistilna naprava

Z Občine Domžale sporočajo, da bodo v juniju in juliju 2023 pričeli z rekonstrukcijo in obnovo javne ceste Študljanska cesta, vključno z navezavo na odsek v križišču z lokalno cesto LC 071041 ter nadalje do čistilne naprave CČN.

Ta cesta se predvsem uporablja za prevoz tovornih vozil in dostop do Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik. Rekonstrukcija vozišča vključuje ureditev zgornjega ustroja cestišča ter izboljšanje odvodnjavanja s pomočjo drenaže. Celoten poseg bo obsegal približno 450 metrov dolžine.

V času izvajanja obnovitvenih del bo promet na omenjeni javni cesti oviran. Za ta namen bo vzpostavljena popolna zapora prometa, ki bo trajala od 5. junija 2023 do 31. julija 2023, med 7. in 17. uro. Izvajalec del bo podjetje Gorenjska gradbena družba d.d., nadzor nad projektom pa bo izvajalo podjetje Biro Veritas d.o.o iz Medvod.

Med trajanjem del bo urejen obvoz za promet preko povezav ob Kamniški Bistrici, kjer bo dovoljen prehod tako za tovorni kot tudi za ostali promet, razen za kolesarje in pohodnike, za katere bo v tistem času pot zaprta. Predviden rok izvedbe rekonstrukcije ceste je 45 delovnih dni.

Občina Domžale prosi, da upoštevate postavljene prometne omejitve in se prilagodite ter uporabite določene obvozne poti med trajanjem del. Za morebitna dodatna vprašanja ali informacije se lahko obrnete na Občino Domžale ali na izvajalca del, Gorenjsko gradbeno družbo dd.

Hvala za razumevanje in strpnost med izvajanjem teh obnovitvenih del.

Petra Petravič; Foto: Občina Domžale

 

Tagi