Prenova Slamnikarske ceste v Domžalah

Na Občini Domžale pripravljajo projektno dokumentacijo za izvedo gradnje oz. prenove Slamnikarske ceste, od križišča z Ljubljansko cesto pri Srednji šoli Domžale, do stanovanjske soseske Krizant oz. Karantanske ulice. Letos bo obnovljen del od križišča z Miklošičevo ulico do Ljubljanske ceste, naslednje leto pa sledi drugi del, od Miklošičeve ulice do soseske Krizant.

V prvi fazi bo poseglo v cesto Javno komunalno podjetje Prodnik, d.o.o. z obnovo vodovoda in kanalizacije. V okviru del bo obnovljenih 434 m vodovoda in 16 hišnih priključkov. Sočasno bo izvedena točkovna sanacija kanalizacije na območju od Miklošičeve ulice do Ljubljanske ceste in obnova kanalizacije po Ljubljanski cesti (od Slamnikarske do Mlinščice).

“Z investicijo bo nato nadaljevala Občina Domžale. Obnova Slamnikarske ceste bo obsegala zamenjavo zgornjega ustroja ceste, grobega in finega asfalta, uredilo se bo meteorno odvodnjavanje in obnovila javna razsvetljava. Za dodatno varnost pa se bodo uredila dvignjena križišča. Dela se bodo pričela po velikonočnih praznikih,” so v zvezi z načrtovano investicijo povedali na Občini Domžale.

Karin Božič Zupančič

 

Tagi