Prenos prazničnih svetih maš iz župnijske cerkve v Domžalah

Danes zvečer bomo obhajali sveti večer, ko se po običaju pri skupni večerji zbere vsa družina. Še pred tem se okrasi božično drevesce, postavi jaslice, pokropi in s kadilom pokadi stanovanje. Po tradiciji nato sledi še polnočnica, na kateri se verniki spominjajo Kristusovega rojstva. Njegovo rojstvo bodo s polnočnicami obeležili skorajda v vseh slovenskih cerkvah, tudi v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Domžalah, od koder bomo polnočnico v živo prenašali na našem portalu ter tudi na naših družabnih omrežjih. Prav tako bomo preko naših družabnih omrežjih predvajali praznične svete maše, ki se bodo odvijale v božično-novoletnem času. 

“Pred nami so božični prazniki, ki bodo letos precej drugačni od preteklih let. Korona je globoko zarezala v naše navade in vzorce življenja, ki smo jih živeli do sedaj. Mnogo ljudi je umrlo, v nas se je zarezal strah pred okužbo, umaknili smo se iz javnega življenja in se potegnili nazaj v zasebnost. Da bi zmanjšali nevarnost okužbe, smo bili naprošeni, da omejimo svoje družabno življenje in ostajamo doma.

A kljub temu nam Bog tudi v tej situaciji prihaja naproti kot nebogljeno dete, rojeno v hlevčku v Betlehemu. Če nas je človek razočaral – Bog nam daje upanje; če se mi umikamo drug drugemu – Bog nam prihaja naproti; če nas je strah – nas Bog tolaži: “Ne bojte se!”

Vabimo vas, da v teh božičnih praznikih preko interneta spremljate svete maše iz župnijske cerkve v Domžalah. Svete maše bodo po razporedu in ob urah, ki je napisano spodaj.

Naj nas vse v tem času nagovarja in tolaži bližina Boga, ki je Emanuel – Bog z nami!

mag. Klemen Svetelj, župnik

Na našem portalu bomo pripravili prenos polnočnice v živo iz cerkve Marijinega vnebovzetja v Domžalah, ki jo bo vodil župnijski upravitelj mag. Klemen Svetelj. S prenosom v živo pričnemo že ob 23.40 uri. Prav tako vabljeni k spremljanju svetih maš na naših družabnih omrežjih, ki se bodo zvrstile po razporedu spodaj:

  • četrtek, 24. 12., ob 18.00 (program od 17.30 dalje)
  • četrtek, 24. 12., ob 24.00 (program od 23.40 dalje)
  • petek, 25. 12., ob 10.00
  • sobota, 26. 12., ob 10.00
  • nedelja, 27. 12., ob 10.00
  • četrtek, 31. 12., ob 18.00
  • petek, 1. 1., ob 10.00
  • nedelja, 3 1., ob 10.00

Blagoslovljen Božič!

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

 

Tagi