Poziv – Pomoč prostovoljcev v Domu upokojencev Domžale

Trenutna epidemija nas sooča z mnogimi izzivi, za katere pa verjamemo, da jim bomo tudi tokrat kos. Z dobrim sodelovanjem na mnogih nivojih, tako med organizacijami kot tudi med posamezniki, vsak dan dokazujemo, da smo solidarni, znamo združiti svoje moči ter priskočiti na pomoč.

Našo pomoč tokrat potrebujejo v Domu upokojencev Domžale, saj se zaradi več okužb s COVID-19 srečujejo s pomanjkanjem kadra.

V ta namen Dom upokojencev Domžale, Štab Civilne zaščite Občine Domžale in Območno združenje Rdečega križa Domžale vljudno naprošamo za pomoč prostovoljce, ki bi bili pripravljeni s prostovoljnim delom v domu pomembno dopolniti manjkajočo vrzel pri delu zaposlenih.

Pomoč vključuje pomoč pri stiku s svojci, lažja fizična dela za pomoč stanovalcem, družabništvo in posamične sprehode stanovalcev. V tej izredni situaciji so dobrodošli tudi posamezniki, ki bi lahko pomagali pri negi stanovalcev in so za to ustrezno usposobljeni.

Prostovoljci bodo dobili vsa potrebna zaščitna sredstva, pred pričetkom dela bo sklenjen tudi dogovor o prostovoljskem delu.

Vsi, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč osebju v Domu, lahko to sporočijo na posebno telefonsko številko Območnega združenja Rdečega križa Domžale– 031/699-224  od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

 Kjer je volja, je pomoč.

Štab Civilne zaščite Občine Domžale

 

Tagi