Pomagajmo Mitji iz Šmartnega pri Tuhinju!

“Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih! Prijatelji so se skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Kamnik odločili za odprtje posebnega računa za zbiranje donacij, katerega namen je blažitev posledic epidemije koronavirusa in pomoči potrebnim. V zadnjih dneh smo prejeli kar nekaj telefonskih klicev posameznikov, o tem, kako lahko donirajo finančna sredstva tistim, ki to potrebujejo. Iz teh razlogov smo se torej odločili, da odpremo donacijski račun,” so zapisali na spletni strani Območnega združenja Rdečega križa Kamnik

Območno združenje RKS Kamnik zbira sredstva za 38-letnega Mitja Zabavnika iz Šmartnega pri Tuhinju. Mitja je doživel srčni zastoj, je trenutno nepokreten v domači oskrbi. Na pobudo prijateljev skupaj z OZ Kamnik zbirajo prostovoljne prispevke za njegovo aktivno zdravljenje. Sredstva, ki jih bodo zbrali bodo namenjena za njegovo rehabilitacijo. Akciji za pomoč Mitji, se pridružujemo tudi na našem portalu, obenem pa tudi vas drage bralke in bralci vabimo, da po svojih močeh pomagate Mitji.

Akcija za pomoč Mitji se širi tudi po družabnih omrežjih. V oči nam je padel zapis njegovega prijatelja Primoža, ki ga moramo deliti z vami, saj gre za zapis, v najiskrenejši želji, da bi se pomagalo Mitji:

“Gre za mojega prijatelja (tako kot jaz rojenega 1982 in z mlado družino), ki potrebuje našo pomoč, da se mu lahko omogoči najboljše mogoče aktivno zdravljenje in rehabilitacija po nenadnem srčnem zastoju. Mitja je nepogrešljiv član naše lokalne skupnosti in motor številnih aktivnosti v krajevni skupnosti, športnem društvu, prostovoljnem gasilskem društvu … Vsi, ki ga poznate, veste o čem govorim. Tisti, ki ga ne, pa verjemite, da bi ga njegova družina, prijatelji, sokrajani, znanci … spet radi videli takega kot smo ga vedno poznali: nasmejanega, pozitivnega, človeka za katerega nič ni bilo nemogoče. V tem trenutku potrebuje našo pomoč, da bo lahko potem, ko se pozdravi on spet pomagal vsem nam tako kot je to vedno počel. V naprej hvala vsem, ki v teh časih lahko pomagate.”

Sredstva lahko donirate na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Kamnik, Ljubljanska cesta 1, 1240 Kamnik, in sicer na številko TRR: SI56 0231 2001 1158 889 s kodo namena CHAR ter z obveznim pripisom namena: MITJA ZABAVNIK ŠMARTNO.

Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!

Miha Ulčar; Foto: pixabay

 

Tagi