Odpoved športne prireditve 12. Veronikin tek zaradi izjemno slabe vremenske napovedi

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v celoti odpoveduje tradicionalno športno prireditev Veronikin tek (tako v soboto, 10.11., kot v nedeljo, 11.10.2020) zaradi izredno slabe vremenske napovedi, ki kaže, da bo ta vikend dež celo z nekaj snega in pa izredno nizke temperature. Zaradi dodatnih neljubih okoliščin, ko je organizatorju zagodlo še vreme in pa dodatnih zaostrovanj pogojev za izvedbo teka ter trenutno povečano število okužb tudi v Kamniku, ne more zagotoviti primernih in varnih pogojev za izvedbo teka. Tek se ne bo nadomeščal.

Organizator Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je danes s težkim srcem sprejel odločitev, da odpove priljubljeno tradicionalno športno prireditev Veronikin tek, ki bi letos obeležila že 12. izvedbo. Iz ekipe Zavoda sporočajo, da so se do danes zelo trudili, da bi tudi ob trenutni situaciji bili sposobni poskrbeti za zdravje udeležencev, vendar pa so proti vremenu nemočni.

Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik poudarja: »Organizatorji smo se zelo veseli, da smo za izvedbo našega tradicionalnega Veronikinega teka pridobili pozitivno mnenje NIJZ, in smo pripravljali vse potrebne varnostne in preventivne ukrepe v skladu z aktualnimi priporočili NIJZ, za katere vemo, da bi jih tako tekači in navijači dosledno upoštevali. To nam potrjujejo naše izkušnje iz drugih dogodkov, ki smo jih kljub vsem oteževalnim okoliščinam speljali čez poletje v Kamniku.

Zato mi je tudi osebno zelo težko, ko nam jo je zagodlo še vreme, saj je jasno, da zaradi dežja s snegom in mraza dogodka ne bomo mogli kvalitetno in varno izpeljati, ker se bodo ljudje na štartu in cilju avtomatično združevali in množično zadrževali pod strehami in na bolj toplih lokacijah – kar pa zaradi dodatnih zaostrovanj ukrepov NIJZ glede zadrževanja na javnih površinah, ni dopustno.

Vsem, ki ste že vplačali štartnino, se bo le ta povrnila v celoti. Tisti, ki ste jo fizično plačali na naši TIC točki, jo lahko prevzamete od ponedeljka dalje. Iskreno se opravičujemo več kot 250 tekačem, ki ste se prijavili na tek, saj se zavedamo, da ste se – skupaj z nami – veselili tega teka, ki je med vami priljubljen že vrsto let. Lahko vas le povabim na Veronikin tek prihodnje leto in se zavezujemo, da bomo že sedaj pričeli s pripravami na tek za naslednje leto. Do takrat pa le trenirajte, da izboljšate svoje osebne rezultate.«

Nina Irt/ZTŠK Kamnik; Foto: ZTŠK Kamnik

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi