Nagradna igra: Z MGL in Domžalcem do brezplačnega ogleda dveh izbranih gostujočih gledaliških predstav

Mestno gledališče ljubljansko prvič odpira vrata mednarodnemu festivalu RUTA GRUPA TRIGLAV in s spletnim portalom www.domzalec.si nagrajuje ljubitelje gledaliških predstav.

Ljubitelji gledaliških odrov lepo vabljeni, da si med 9. in 14. februarjem 2022 v središču Ljubljane, na odrih mestnega gledališča ljubljanskega, ogledate izbor gledaliških predstav iz območja bivše Jugoslavije.

V goste prihaja osem gledaliških predstav, ki bodo nadnaslovljene s slovenskimi nadnapisi in predstavljajo izbor največjih dosežkov v izvedbi petih gledališč s prostora nekdanje Jugoslavije. Predstavili se bodo:  Beogradsko dramsko pozorište, Dramski teatar Skopje, Kameni teatar 55 iz Sarajeva, Gradsko pozorište Podgorica iz Črne gore in Kazalište Ulysses iz Zagreba.

Mestno gledališče ljubljansko tako izpolnjuje zavezo, da mestna gledališča prostoru bivše Jugoslavije predstavi svoje največje dosežke in ob tem skupaj s spletnim portalom www.domzalec.si dvema srečnima izžrebancema nagradne igre omogoči brezplačen ogled dveh izbranih gostujočih gledaliških predstav.

Gre za gledališko predstavo Don Kihot v izvedbi Gradskega pozorišta Podgorica, ki bo na Velikem odru MGL uprizorjena v soboto, 12. februarja 2022 in predstavo z naslovom Moj mož, ki jo bodo uprizorili igralci Dramskega teatra Skopje v nedeljo, 13. februarja 2022 prav tako na Velikem odru MGL.

Po navdihu slavnega Cervantesovega romana Don Kihot, v izvedbi Gradskega pozorišta Podgorica, na gledališki oder MGL prihaja zgodba o sodobni družbi in položaju ženske v njej. Ženske in moški so plod družbenih zakonitosti in posledica odnosov, ki jih negujemo kot tradicijo, ohranjanje reda ali – kar je morda še najpomembnejše – časti. To ni samo ženska zgodba, je pa zgodba, ki jo pripovedujejo ženske. (povezava na FB dogodek)

Struktura gledališke predstave z naslovom Moj mož v izvedbi Dramskega teatra Skopje, je zgrajena iz dveh med seboj prepletenih delov, in sicer iz dramatizacije šestih kratkih zgodb (Juha, Prazno gnezdo, Prešuštnik, Osmi marec, Geni in Lile) ter dokumentarnega gradiva v obliki avtorskih monologov. Danes imamo še vedno potrebo soočiti se s sodobnostjo ob revidiranju preteklosti. (povezava na FB dogodek)

Sodelujte v nagradni igri ter si s pomočjo pravilnega odgovora in kančka sreče priborite 2 vstopnici za brezplačen ogled predstave Don Kihot (sobota, 12. februarja 2022) ali 2 vstopnici za brezplačen ogled predstave Moj mož (nedelja, 13. februarja 2022).

Nagradno vprašanje:

Koliko gledališč s prostora nekdanje Jugoslavije prihaja v goste v MGL v sklopu velikega mednarodnega gledališkega festivala RUTA GRUPA TRIGLAV?

a.) osem

b.) pet

c.) štiri

Odgovore pošljite do nedelje, 30. 1. 2022, do 24. ure na e-naslov info@domzalec.si in poleg dopišite svoj ime in priimek, e-naslov in telefonsko številko. Žrebanje bo potekalo v ponedeljek, 31. 1. 2022. Izžrebanci (ime in priimek) bodo objavljeni na spletni strani www.domzalec.si dne 31. 1. 2022. Prav tako bodo vsi sodelujoči o izzidu žrebanja obveščeni preko e-pošte najkasneje do torka, 1. 2. 2022.

Splošni pogoji: Strinjam se s pravili nagradne igre, ki so dostopni na tej povezavi.

V gledališče se zlivajo vse pokrajine, vsa izročila in vsi časi. Zlivajo se zgodbe, ki vas ne bodo pustile ravnodušne, zato vabljeni v MGL k ogledu izbranih gledaliških predstav, ki bodo na sporedu med 9. in 14. februarjem 2022, v sklopu festivala RUTA GRUPA TRIGLAV.

Petra Petravič; Foto: MGL

 

Tagi