Gradnja krožišča v središču Domžal in prometni režim

Investitor ter nosilec gradnje krožišča pri Policiji je Ministrstvo za infrastrukturo – DRSI. Izvajalec del, podjetje KPL d.o.o., na podlagi izdanega dovoljenja za zaporo državnih cest izvaja gradnjo krožišča. Ob tem je vzpostavljena delna in popolna zapora ceste Šentjakob- Domžale na tem delu, ki bo potekala v obdobju med 21.7. in 21.9.2022. Popolna zapora bo trajala do tri dni (med petkom in nedeljo) v navedenem terminu. Gradnja ter s tem povezana zapora ceste poteka fazno, zato uporabnikom predlagamo, da se sproti prilagajajo spremembam na gradbišču in sledijo spreminjajoči se prometni signalizaciji.

V 2. fazi je, zaradi gradnje krožišča pri Policiji vzpostavljena delna zapora ceste Šentjakob-Domžale v dolžini cca. 167,20 metrov, z vzpostavljenim izmenično enosmernim prometom, urejenim z gradbiščnimi semaforji. V tej fazi je popolno zaprt del Ljubljanske ceste do križišča s Kamniško cesto. Označen obvoz poteka po Ljubljanski cesti ter cesti Želodnik-Domžale in obratno. Promet iz smeri Šentjakoba proti Kamniku in obratno poteka po novo zgrajeni polovici krožnega križišča. Popolno je zaprt tudi uvoz v krožišče iz Masljeve ulice. Vzpostavljen je označen obvoz. Na območju vzpostavljene zapore je tudi popolna zapora hodnikov za pešce in kolesarje z označenimi obvozi. Začasna prometna signalizacija je postavljena po prilogi št. 6.

V zadnji 3. fazi bo vzpostavljena popolna zapora celotnega krožišča. Popolna zapora križišča je potrebna, zaradi asfalterskih del ter izvedbe gradbenih del na stikih novega in starega območja oz. asfalta. Označeni obvozi bodo potekali, kot v 1. in 2. fazi – zapora Masljeve ceste: po cesti R3-644/1357 ter JP 571422 Masljevi cesti in obratno oz. zapora Ljubljanske ceste: po LZ 071301 Ljubljanski cesti, cesti R2 447/0293 Želodnik-Domžale ter cesti R2 447/0294 Domžale – Trzin in obratno. Obvoz za vozila iz smeri Šentjakoba oz. Kamnika bo po LZ 071251 Ljubljanski cesti, R2 447/0294 Domžale – Trzin ter R3 644/1358 Domžale-Duplica in obratno. Na območju vzpostavljene zapore bo tudi popolna zapora hodnikov za pešce in kolesarje z označenimi obvozi. Začasna prometna signalizacija se postavi po prilogah št. 11.

Občina Domžale

Tagi