Čarobno naj bo: V Domžalah zagorele praznične luči

Danes natanko ob 18. uri so na novoletnem drevescu in v centru Domžal zagorele praznične luči, ki naznanjajo, da je pred nami praznični december, ki pa bo letos žal drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih.

Zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije, letos prazničnih dogodkov in prireditev v čarobnem decembru ne bomo deležni. Letošnje leto je takšno, za katerega si vsi želimo, da bi čim prej minilo, saj si po vsem tem, kar smo preživeli, želimo zgolj samo zamenjati koledar in se vrniti v staro realnost. Večina bo zagotovo rekla, da to drži, a vendarle vse ni tako turobno, kot morda na prvi pogled izgleda.

Tudi letošnji prižig prazničnih luči na novoletnem drevescu in v centru Domžal ni potekal tako slovesno kot v preteklih letih, ko je mlado in staro napolnilo center Domžal in tržni prostor v Domžalah. Letos je naš portal v sodelovanju z Občino Domžale pripravil virtualni (prenos v živo) prižig luči, ki jih je točno ob 18. uri prižgala Ajda Sokler, ki je tudi povezovala program med virtualnim sprehodom. Še pred tem sta občanke in občane nagovorila častna občanka Vera Vojska in župan Toni Dragar.

Novoletno drevesce, ki okrašuje center Domžal je visoko okrog 20 metrov, okrašeno s sedem tisočimi led žarnicami, izjemno unikatna, saj je popolnoma »eko« – uporabili so eko led žarnice. Ker se v občini Domžale zavedajo dragocenosti narave, so gozdove pustili nedotaknjene in se raje podali v svet modernega ustvarjanja, ko je isto drevo v malce drugačni preobleki, z nami lahko vsako leto.

Kljub vsemu naj bo čarobno

Pred nami je praznični december, ki smo ga pretekla leta v občini Domžale poimenovali Čarobni december, saj je bilo ves december vedno čarobno. Kljub trenutni situaciji in drugačnemu decembrskemu scenariju, ki je črtal vse letošnje praznične prireditve in dogodke, pa naj bo vseeno čarobno. Naj ob zaključku tako zelo posebnega leta to prikrajšanost za naključja in druženja izven kroga domačih potešijo trde družinske vezi, ki jih najdemo v toplem zavetju doma.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič, bralec; Video: PRENOSI.si

Tagi