Z 12. Dobrodelnim marcem zbrali 11 tisoč evrov pomoči

Študentski klub Kamnik je uspešno zaključil že dvanajsti Dobrodelni marec, kjer so skupno uspeli zbrati rekordnih enajst tisoč evrov za ljudi v stiski iz Kamnika in okolice. Zbrana sredstva so bila že predana dobrodelni platformi Truhoma, ki bo na transparenten način poskrbela, da pomoč doseže tiste, ki jo najbolj potrebujejo.

Zadnji četrtek v marcu je v Domu kulture Kamnik potekalo zaključno dejanje Dobrodelnega marca, v sklopu katerega so kamniški študentje na štirih dogodkih s pomočjo zvestih podpornikov in srčnih posameznikov uspeli zbrati izjemnih enajst tisoč evrov in s tem rekordni izkupiček v zgodovini izvedb tega dobrodelnega projekta.

Tudi letos so moči združili z Ano Lukner, ustanoviteljico Anine zvezdice in njeno ekipo. Vsa zbrana sredstva bodo predana prek njihove dobrodelne platforme Truhoma, ki jo odlikuje visoka stopnja transparentnosti. Celoten potek donacije, od nakazila sredstev do predaje paketov hrane in higienskih pripomočkov posameznim družinam, je podobno kot lani sledljiv na njihovi spletni strani, kamniški študentje pa ga bodo delili tudi na njihovih družbenih omrežjih. Sredstva, ki so bila že predana, bodo namenjena predvsem za nakup paketov hrane in higienskih pripomočkov, preostanek pa še za plačilo položnic nujnih življenjskih stroškov. Prvi paketi pomoči so že na cilju in so tudi že objavljeni na spletni strani Truhome.

Na sklepnem dobrodelnem koncertu je nastopila zasedba Kvatropirci, ki je polno dvorano obiskovalcev popeljala v glasbeni svet harmonije in pričarala nepozaben večer, ganjeni nad dobrodelno noto prireditve pa so se odpovedali honorarju. Zbrane je v imenu Občine Kamnik nagovorila tudi podžupanja Romana Učakar. Na koncertu so zbrali približno 5.000 evrov.

Dobrodelni marec so začeli v športnem duhu. Na prizorišču dobrodelnega turnirja v odbojki se je za naslov zmagovalca potegovalo kar 16 ekip iz cele Slovenije. Skozi dogajanje je tekmovalce in gledalce popeljal karizmatični povezovalec Uroš Bitenc, ki je z nalezljivo pozitivno energijo prispeval k prijetni tekmovalni atmosferi.

Obiskovalci so imeli tudi priložnost, da preizkusijo svojo srečo na srečelovu, se fotografirajo v foto kotičku in krepčajo s hrano in pijačo. Kljub tekmovalnemu vzdušju je bil osrednji duh dogodka medsebojna podpora in solidarnost. Po napetih dvobojih so vsi skupaj ponosno dvignili pokal, vendar tokrat ne le za zmagovalce na igrišču Športne dvorane Kamnik, temveč predvsem za zmago solidarnosti. S prodajo srečk, prijavami ekip na turnir in prostovoljnimi prispevki so skupaj zbrali 2545 evrov.

Teden kasneje so organizatorji s Tržnico slaščic v središču Kamnika poskrbeli za razvajanje s sladkimi dobrotami izpod rok njihovih članic. Postavitev stojnice je omogočila Občina Kamnik, sladice pa je speklo 10 prostovoljk, poleg njih tudi Ana iz Leana sweets in Hana iz Sweet dreams by Hana. Dan prodaje slaščic je bil v znamenju padavin, a so kljub temu zbrali 965 evrov.

Tretji konec tedna v marcu je minil na Svetem Primožu nad Kamnikom. V soboto dopoldne so taborniki roda Bistriških gamsov pekli palačinke, najmlajši pohodniki pa so lahko oba dneva na poti do vrha iskali skriti zaklad. Prvi dan so kljub slabemu vremenu zaključili v prijetnem vzdušju z nastopom skupin Cherry Flavoured in Before time. V nedeljo so dogajanje popestrili trije ansambli, in sicer Ansambel Luka Razpotnika, Ansambel Roka Kastelca in Ansambel Jutro. Vsi pohodniki so se lahko okrepčali z golažem. Tudi na Primožu so imeli bogat srečelov, ki so ga omogočili številni donatorji. Tekom konca tedna so zbrali 2080 evrov prostovoljnih prispevkov, od zbranih podpisov pa je podjetje Calcit prispevalo še dodatnih 500 evrov. Na pomoč jim vselej priskoči tudi Peter Uršič, oskrbnik koče na vrhu Svetega Primoža.

Med Dobrodelnim marcem je potekala tudi spletna dražba treh dresov s podpisi nogometašev, ki so poželi veliko zanimanja med najbolj gorečimi navijači. Drese je priskrbel Nogometni klub Domžale, z dražbo pa so zbrali skupno 145 evrov.

Predsednica Študentskega kluba Kamnik Maja Toni je zaključek projekta pospremila z naslednjimi besedami: “Posebno zadovoljstvo in privilegij je biti del projektov, ki pišejo tako lepe zgodbe. Z Dobrodelnim marcem se vsakokrat povežemo kot ekipa in kot lokalna skupnost. Letos nam je uspelo podreti rekord, saj smo zbrali najvišji znesek v 12-letni zgodovini projekta, na kar smo zelo ponosni. Vsako leto se kot organizatorji naučimo kaj novega in želim si, da bodo tudi prihodnje generacije organizatorjev ohranjale veselje in odgovornost do projekta in z njim do svoje lokalne skupnosti, v kateri so dogodki Dobrodelnega marca že lepo sprejeti in tudi že pričakovani. Veseli nas, da bodo zbrana sredstva s pomočjo Truhome predana v prave roke na učinkovit in transparenten način, s čimer lahko upravičimo zaupanje vseh udeležencev projekta.”

Kamniški študentje se zahvaljujejo vsem posameznikom, ki so darovali, prostovoljcem, ki so prispevali svoj čas in vsem organizacijam, ki so podprla njihova prizadevanja.

Avtor: Študentski klub Kamnik; Foto: Študentski klub Kamnik

 

Tagi