Nič kaj postno in spokorno obnašanje: Ribiču iz Izole na domžalskem tržnem prostoru ukradli mize, klopi in senčnike

Kljub temu, da so pred vrati velikonočni prazniki, danes je še celo veliki petek, za katerega velja strogi post in to v vseh pogledih, ne samo kar se tiče hrane, se minulo noč nič kaj postno in spokorno niso obnašali neznani storilci, ki so nenapovedano obiskali večnamensko ploščad pri domžalski tržnici in odtujili štiri komplete miz in štiri senčnike, ki so bile namenjene strankam Gostilne Ribič iz Izole, katera je z morskimi dobrotami na domžalskem tržnem prostoru prisotna vsak petek in soboto.

Da gre za organizirano krajo na domžalskem tržnem prostoru, o tem ni dvoma. Neznani storilci so se najbolj verjetno na svoj nočni in nič kaj postni podvig tja pripeljali s kombiniranim vozilom, v katerega so nato naložili štiri komplete miz s klopmi ter tudi štiri senčnike, ki so obiskovalcem Gostilne Ribič nudile zavetje pred soncem in dežjem. Ker pa jim še to ni bilo dovolj, so odtujili še nekaj betonskih podstavkov z ročaji, ki pa so last Občine Domžale in so se nahajali na drugem koncu večnamenske ploščadi. Ribičevi betonski podstavki so brez ročajev, kar pomeni, da je bilo to dejstvo za nepridiprave prehud zalogaj. Po končani nočni akciji je neznane storilce skupaj z mizami, klopmi, senčniki in betonskimi podstavki vzela noč.

Ker je danes veliki petek in s tem tudi strogi post je povpraševanje po ribjih jedeh veliko večje kot običajno. Da pa bi Ribičevi gostje imeli kje sesti in v miru pojesti ribje dobrote, so si že takoj zjutraj izposodili mize, klopi in senčnike. Ali imajo neznani storilci tudi kakšno ribjo pojedino na odtujenih klopeh, ne vemo. Vemo pa to, da jih bo napis »Gostilna Ribič« na odtujenih mizah spominjal na njihov nočni podvig. V prevodu: na tatvino.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov