Neo Erce je evropski prvak v hip hopu

Neo Erce se je skupaj z bratom Anaiem ter soplesalko Lano Tomažin, udeležil Evropskega prvenstva v street disciplinah v Riminiju. Neo je prvi plesalec Plesnega kluba Miki, ki je osvojil naslov evropskega prvaka v hip hopu.

Iz Plesnega kluba Miki so se v italijansko obmorsko mesto Rimini ob spremstvu staršev in trenerke Nastje Horvat odpravili trije hip hop plesalci, ki sicer trenirajo pod vodstvom uspešnega trenerskega tandema, Anje Jurić in Andražem Mrakom, ter Nastje Horvat.  Nastopili so na Evropskem prvenstvu v street disciplinah, ki je potekalo v času od 16. do 19. maja.

Svoje nastope so opravili več kot odlično. Neo Erce je v konkurenci 55. hip hop dečkov osvojil najvišjo stopničko in ogromen pokal. Boril se je tudi v disciplini hip hop battle in med 69 plesalci priplesal na 5. mesto. S 5. mestom se pohvali tudi njegov brat, Anai Erce, ki se je »betlal« s 103 hip hop plesalci.  Petemu mestu je dodal še 10. mesto med hip hop solisti mladinci, tekmovalo jih je 72, ter 53. mesto med 80 mladinskimi plesalci electric boogieja. Vsi njuni rezultati so posledica ne le rednih treningov v Plesnem centru Miki pač pa tudi udeležb na številnih plesnih delavnicah in plesnih festivalih v Sloveniji za kar gre pohvala za podporo njunima staršema. Neo je na prvenstvu nastopil tudi v paru s soplesalko Lano Tomažin. Med 78 hip hop otroškimi pari sta osvojila 22. mesto. Lana pa je med deklicami navduševala tudi kot solistka in med 118 plesalkami osvojila 23. mesto.  

Čestitamo vsem akterjem uspehov in držimo pesti za najboljše nastope na mednarodnih in domačih tekmovanjih, ki prihajajo.

Saša Eminić Cimperman, predsednica PK Miki

Komentarji uporabnikov
Tagi