Nenadoma in nepričakovano se je poslovil velik Prlek in prijatelj Domžal Milan Belec

Tudi v Domžalah smo z žalostjo sprejeli vest, da se je včeraj zvečer, nenadoma in nepričakovano ter veliko prehitro, poslovil prijatelj Domžal, Milan Belec, širše prepoznana osebnost, saj je s svojim odnosom do prleške kulturne dediščine sodeloval pri neštetih projektih in ogromno pripomogel k večji prepoznavnosti Prlekije. S svojo vedrostjo in dobrosrčnostjo je v Domžale vsako leto prinesel veliko dobre volje in značilnosti njemu tako ljube Prlekije. Širši množici pa je bil znan tudi kot odličen mentor resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek.

Na facebook strani Občine Domžale so se danes odzvali ob njegovi nepričakovani smrti ter zapisali, da bodo Domžalčanom v lepem spominu ostala srečanja z njim in njegovo Republiko Prlekijo na tržnici v Domžalah: »S svojo vedrostjo in dobrosrčnostjo si vsako leto med nas prinesel veliko dobre volje in značilnosti tebi tako ljube Prlekije. Milan, počivaj v miru pogrešali te bomo, domačim pa izrekamo iskreno sožalje.«

Ob obisku Naše republike Prlekije na tržnici v Domžalah je bilo možno na stojnicah vedno dobiti marsikatere kulinarične dobrote iz njihove dežele. Milan Belec, ki je bil tudi predsednik Naše republike Prlekije, pa je med prireditvijo povedal marsikaj zanimivega o svoji domovini Prlekiji. Dogodek ob obisku domžalske tržnice, so vsako leto pripravili izjemno izvirno in hudomušno in na ta način pobližje seznanili Domžalčane o običajih, zanimivostih, kulinariki, glasbi in še marsičem zanimivim iz Naše republike Prlekije.

Da je bil Milan res pravi prijatelj Domžal in Domžalčanov, veliko pove njegov komentar pod enim izmed prispevkom, ki smo ga objavili na našem portalu ob obisku Naše republike Prlekije.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate prispevek našega portala z enega izmed obiskov Naše republike Prlekija v Domžalah:

http://www.domzalec.si/republika-prlekija-dobrodosla-v-domzalah

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov