Najbolj modne kape ta hip

Ko nastopijo hladnejši dnevi, je čas, da si nadenemo toplejša oblačila, ki nas ščitijo pred izgubljanjem telesne toplote. Toploto sicer izgubljamo skozi celo telo (kar občutimo, ko nas zebe), zato le-to običajno odenemo v topla oblačila, medtem ko na glavo pogosto pozabimo. Da nam hladna, meglena jutra in rahle padavine ne bi prišli do živega, si je priporočljivo na glavo nadeti toplo kapo.

Kape vseh vrst in oblik so nepogrešljivi del garderobe vse od jeseni do pozne pomladi. Kapa je tudi najbolj priljubljena vrsta pokrivala za oba spola in za vse starosti. Lahko si jo potisnemo čez ušesa, da nas prijetno greje in naša ušesa zaščiti pred nadležnim vetrom, lahko pa jo nosimo kot modni dodatek, ki zaključi celotno podobo. Modne kape so običajno mehke, bombažne, pletene, krznene ali žametne, včasih podložene s plišem ali flisom, s podaljški za ušesa ali brez, okrašene s cofi ali pa brez njih.

Predvsem moški preko celega leta radi nosijo športne kape s senčniki priznanih blagovnih znamk, ki poleti ščitijo pred sončnimi žarki, preostanek leta pa zaščitijo obraz pred padavinami. Vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni bodo kapo s senčnikom najraje nadeli vsi tisti, ki so športno aktivni, saj je to že kar ustaljeni del športne opreme, ne glede na izbrani šport.

Tudi športno aktivne ženske rade posežejo po kapah s sečniki, v urbani modi pa po kapah posegajo predvsem v zimskem času. Topla pletena kapa na popoln način združuje funkcionalnost in modo, zato je to eden izmed najbolj priljubljenih zimskih modnih dodatkov pri ženskah vseh starosti.

Ne glede na letni čas pa so kape nepogrešljivi del garderobe tudi pri najmlajših. V pomladnem in jesenskem času otroška ušesa zaščitimo s tanjšimi bombažnimi kapami v različnih modnih vzorcih in barvah, pozimi pa z debelejšimi pletenimi kapami.

Modne kape za ženske

Ženske kape so hkrati modne in praktične. Med različnimi ženskimi pokrivali najdemo čepice, baretke, kučme in klobuke, tako med dekleti kot med starejšimi ženskami pa je najbolj priljubljena vrsta pokrivala topla pletena kapa. Kapo lahko krasijo veliki cofi iz pravega ali umetnega krzna ali pa drobne, elegantne perlice in bleščice. V trendu so številne različice modnih pletiv, kot so kite in drugi zanimivi pleteni vzorci, ki popestrijo enobarvne pletene kape. Pri ženskah so ključnega pomena tudi barve, ki prevladujejo v sezonski garderobi. Tudi letos bodo modne barve predvsem siva, umazano rožnata, bela, kamelja, vojaško zelena, temno rjava, bež, rdeča in seveda brezčasna črna. Kot že vrsto let bodo tudi letos ženske vseh starosti prisegale na svetovno priznane blagovne znamke, kot so New Era, Savoy, Helly Hansen, Eisbaer, Icepeak, Ziener, Adidas, Jordan, Nike, Reusch in številne druge.

Športne kape za moške in ženske

Modna športna pokrivala so namenjena zaščiti pred vremenskimi vplivi med različnimi športnimi aktivnostmi. Med športnimi kapami tako razlikujemo poletne teniške kape, zimske smučarske kape, pa tekaške kape, pohodniške kape in kape za prosti čas. Topla, trendovsko zasnovana športna kapa je običajno izdelana iz mehkih akrilnih vlaken in zagotavlja maksimalno zaščito pred mrazom, hkrati pa tudi izjemno udobje pri nošenju. Tudi športne kape s senčnikom, ki si jih nadenemo poleti, so lahko zelo modne, hkrati pa varujejo obraz in lasišče pred sončnimi opeklinami in vetrom ter ob močnem soncu zaščitijo tudi oči.

Tudi moški bodo v zimski sezoni posegali predvsem po pletenih kapah v klasičnih barvah: sivi, črni in temno modri. V trendu ostajajo klasične, sproščene kape iz rebraste pletenine, pa tudi udobne moške kape iz džersija. Celo cof na vrhu kape ni več rezerviran samo za ženske! Najbolj priljubljene znamke visokokakovostnih kap, ki navdušujejo moške vseh starosti, so Icepeak, Reebok, Adidas, Nike, 8848 Altitude, Salomon, Under Armour ter številne druge.

Otroške kape

Otroci se z nošenjem kape srečajo že v prvih mesecih življenja. S prvo kapico starši zaščitimo otrokovo glavico pred škodljivimi vremenskimi vplivi. Ko otrok odrašča, tudi zanj izbiramo različne, letnemu času primerne kape iz prijetnih, koži prijaznih materialov: zimske podložene otroške kape, prehodne kape in platnene kape s senčnikom za zaščito pred soncem.

Za otroke, ki že postajajo športno dejavni oziroma aktivni v naravi, izberemo športne kape, ki bodo zagotavljale otroku optimalno zaščito in udobje tako med športnimi aktivnostmi kot tudi med preživljanjem prostega časa v naravi. Kape, ki so namenjene otrokom, so praviloma pisanih barv in barvnih kombinacijah, ki izražajo pristno otroško veselje. Za otroke velja, da so radi oblečeni modno in predvsem udobno. Slednje velja tudi za kape in pokrivala, ki naj bodo še posebej skrbno izbrana, da si jih bodo otroci vselej z veseljem nadeli.

Naročnik oglasa: TOMAS SPORT 2 TRGOVINA D.O.O

Komentarji uporabnikov
Tagi