Nagradna igra Domžalca “Iščemo najlepše velikonočne pirhe”

Kmalu se bo začelo velikonočno praznovanje. Velikonočne šege in navade so globoko zakoreninjene v nas. Do takrat imajo po starem običaju gospodinje še veliko za opraviti: hiša mora biti pospravljena od kleti do podstrehe, okna pomita, perilo oprano in polikano, pripravljene pa morajo biti tudi številne jedi. In prav velikonočne jedi imajo pomembno mesto v velikonočnem praznovanju. Če bi velikonočni zajtrk začeli drugače kot s potico, šunko, pirhi in hrenom, bi bilo nekaj zelo narobe.

Pirh ali velikonočno jajce, ponekod imenovano tudi pisanica ali pisanka, je tradicionalno jed, ki ob veliki noči ne sme manjkati. Jajca se trdo skuhajo, nato pa se barvajo in krasijo. Barvilo je lahko umetno ali pa naravno, recimo tudi listje rdeče čebule.

Seveda pa ni važno kako je velikonočno jajce okrašeno ali kako je pobarvano, vsako posebej je nekdaj bilo in je še danes drobna umetnina, ki ustvarjalca napolni s ponosom, njegovo okolico pa z občudovanjem. Posebno otroci ob krašenju prihov postanejo umetniki, ki z neskočnostjo svoje otroške ustvarjalne domišljije ustvarjajo izdelke, ki razveseljujejo s svojo enkratnostjo in izvirnostjo.

Nagradna igra Domžalca “IŠČEMO NAJLEPŠE VELIKONOČNE PIRHE”

V nagradni igri Domžalca iščemo najlepše velikonočne pirhe. Zato v teh dneh le poskrbite, da bodo vaši lepi pirhi, narejeni izpod vaših rok ali rok vaših domačih, ovekovečeni na fotografiji, ki nam jo pošljite na info@domzalec.si, do nedelje 31. marca 2013, do 24. ure.

Vse prejete fotografije vaših lepih pirhov, bomo v ponedeljek 1. aprila 2013, objavili na naši facebook strani, kjer boste lahko glasovali in izbrali najlepše pirhe.

Lastniki najlepših pirhov, izbranih po okusu bralcev, bo prejelo nagrade:

1. nagrada: Plošča za štiri osebe v Hotelu Krona Domžale (Ihanska cesta 2, 1230 Domžale).
2. nagrada: Otroški bodi po izbiri v trgovinici Katja & Alen (Ljubljanska 76, 1230 Domžale, SPB).
3. nagrada: Dekorativni vzglavnik Free-dom, podjetja Free-dom (Cesta borcev 5, 1235 Radomlje).
4. nagrada: Dekorativni vzglavnik Free-dom, podjetja Free-dom (Cesta borcev 5, 1235 Radomlje).

Torej, če ste prepričani, da je vaš pirh prava umetnina, ki ga želite pokazati tudi drugim, jih le pravočasno fotografirajte in nam fotografijo pošljite na info@domzalec.si

Nagradna igra “VŠEČKAJ DOMŽALCA”

V tem času tudi poteka nagradna igra “VŠEČKAJ DOMŽALCA.” Vsi, ki boste od danes naprej, pa do konca glasovanja za najlepše pirhe, všečkali facebook stran domžalca, boste sodelovali v nagradni igri.

Trije izžrebanci bodo prejeli nagrade:

1. nagrada: Plošča za štiri osebe v Hotelu Krona Domžale (Ihanska cesta 2, 1230 Domžale).
2. nagrada: Otroški bodi po izbiri v trgovinici Katja & Alen (Ljubljanska 76, 1230 Domžale, SPB).
3. nagrada: Dekorativni vzglavnik Free-dom, podjetja Free-dom (Cesta borcev 5, 1235 Radomlje).

Zato le kliknite na Domžalca spodaj in všečkajte njegovo facebook stran!

  

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov