Na železniški postaji Rodica “brnijo” gradbeni stroji

Če ste se v teh dneh peljali mimo železniške postaje na Rodici ste gotovo videli, da je tam sedaj gradbišče. Marsikdo se gotovo tudi sprašuje, kaj naj bi se tam zgradilo. 

Verjetno se spomnite majhne hiške na tej postaji, kjer je bila včasih kemična čistilnica. Zadnja leta je hiška samevala in bila navdih raznoraznim grafitarjem. Ker hiška ni bila več funkcionalna, so jo pred časom podrli. Sedaj pa naj bi na tistem mestu zgradili nadstrešnico.

Za več informacij o sami investiciji smo se obrnili na Občino Domžale, kjer so nam odgovorili, da gre za investicijo izgradnje nadstrešnice na železniški postaji Rodica. Sama investicija zajema dva postopka in sicer ureditev parkirišča pri železniški postaji Rodica, kjer bodo uredili 17 parkirnih mest in javno razsvetljavo. Dela že potekajo in se bodo zaključila predvidoma do 20. novembra 2012. Vrednost teh del je 26.000,00 EUR. Dela izvaja podjetje Grapix.

V naslednjem tednu pa se bodo pričela dela za izgradnjo nadstrešnice, pod katero bo informacijska tabla in javno stranišče, zadaj pa bo kolesarnica. Predviden zaključek izgradnje nadstrešnice, naj bi bil do konca letošnjega leta. Zaključek del pa je seveda odvisen tudi od samega vremena. Vrednost teh del je 75.000,00 EUR. Dela pa izvaja Gradbeno podjetje Križnar.

Kot so nam še sporočili iz občine, naj bi v naslednjem letu Slovenske železnice pričele tudi z ureditvijo in dvigom perona.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov