Na Žejah pri Sveti Trojici je potekalo 21. srečanje veteranov Gasilske zveze Domžale

V dvorani gasilskega doma na Žejah – Sveti Trojici je v petek, 3. novembra 2017, potekalo že 21. srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Domžale. Vsako leto namreč Gasilska zveza organizira srečanje za gasilske veterane, na katerem se jim zahvalijo za njihov prispevek in požrtvovalno delo. Srečanje je hkrati tudi odlična priložnost za druženje in obujanje spominov.

»Tovrstna srečanja so ena izmed oblik krepitve medsebojnih vezi, izraza pripadnosti gasilstvu in pa želje druženja in dokazovanja znanja na poseben sproščen način«, je v uvodu srečanja dejal predsednik Komisije za veterane pri GZ Domžale Franc Pirnat, ki se je ob tej priložnosti spomnil tudi vseh že pokojnih, ki so sodelovali pri organizaciji srečanj za veterane. Pobudnik tovrstnih srečanj je bil nekdanji predsednik GZ Domžale Aleksander Rihtar, njegovo delo je uspešno nadaljeval Marjan Ručigaj, aktivno pa sodeloval je tudi nekdanji častni član PGD Žeje – Sveta Trojica Janez Marn.

Jubilejnega srečanja se je poleg gasilskih veteranov udeležila tudi delegacija GZ Domžale, ki jo je vodil podpredsednik Tone Pavlič, častni občan Občine Domžale in član PGD Žeje – Sveta Trojica primarij dr. Velimir Vulekić, predsednik Komisije za veterane Regije Ljubljana III. Janez Vidic, častnega poveljnika GZ Domžale Janeza Breceljnika ter delegacije iz gasilskih zvez, ki so nekoč tvorile skupno Gasilsko zvezo Domžale.

Med uradnim delom srečanja je bilo izvedeno tudi družabno tekmovanje, ki ga je vodil Tine Žabnikar. Ženske in moške ekipe posameznih gasilskih društev so tekmovale v navezavi ročnika, spajanje cevi na trojak in metanje torbice v cilj. Najboljšim trem ekipam v moški in ženski konkurenci so podelili medalje. Na oder so povabili tudi najstarejše tri prisotne gasilke in gasilce ter jim podelili medalje. Naj povemo, da je najstarejši prisoten gasilec štel 91 in pol let, najstarejša gasilka pa 80 let. Ker se letos izteka mandat komisiji za veterane, je podpredsednik GZ Domžale Tone Pavlič podelil spominske medalje predsedniku Komisije za veterane Regije Ljubljana III. Janezu Vidicu in častnemu poveljniku GZ Domžale Janezu Breceljniku. Edu Rihtarju, dolgoletnemu praporščaku so tudi podelili spominsko medaljo.

V kulturnem programu sta sodelovali domačinki Ema Smolnikar na harmoniki in recitatorka Kim Nemec. ter mladi nadebudni harmonikar. Prav tako so vsem prisotnim na velikem platnu predstavili film in fotografije z letošnjega srečanja gasilskih veteranov Regije Ljubljana III, ki je potekalo v Mengšu.

Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev, za katero so tako kot vedno, se pravi odlično, poskrbele domače gasilke in gasilci. Za dobro voljo pa je poskrbel ansambel Odziv.

Avtor: Miro Pivar; Foto, Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov