Na Viru bodo staro zamenjali za novo

Kot je že običaj Kulturno društvo Vir vedno poskrbi, da se na odru tamkajšnjega kulturnega doma odvijajo odmevne gledališke predstave s z odličnimi igralci. Pred novoletnimi prazniki in sicer v četrtek, 29. decembra 2016, ob 20 uri bosta za zelo veliko mera smeha poskrbela Boris Kobal in Tin Vodopivec s komedijo Staro za novo.

Za polno mero smeha bosta v četrtek, 29. decembra 2016 v Kulturnem domu na Viru, s komedijo Staro za novo poskrbela predstavnika dveh generacij komikov iz oči v oči skupaj na odru. O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni. Kdo se na koga šlepa? Kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Na kom zares stoji svet? Lahko stari in mladi sploh živijo v sožitju?

Komedija Staro za novo se na sproščen in duhovit način loteva večne tematike sinergije mladih in starih, (ne)sprejemanja moderne tehnologije in (ne)soočanja s hitrim tempom življenja – pa tudi aktualne teme zapuščine ene generacije drugi.

Kje: Kulturni dom Vir pri Domžalah
Kdaj: 29.12.2016 ob 20:00 uri
Karte: 051 774 993 in vstopnice.kdvir@gmail.com
Cena vstopnice: 12,00 eur

Poleg odlične komedije, ki jo vsekakor ne smete zamuditi, ker drugače ne ne bo smeha na ustnicah, v Kulturnem društvu Vir še sporočajo, da bo v avli Kulturnega doma od srede, 21. decembra 2016, na ogled slikarska razstava domače ustvarjalke z Vira, Karmen Rus. Gre za umetnico, žensko s silovito in hkrati nežno izraznostjo

»Težko je ubesediti njeno večplastnost. Je slikarka, plesalka, ženska, mati in še veliko več … Njene umetnine so žive, so portali, če se jim prepustimo nam odpro vrata in nas popeljejo v senzualno bogastvo občutij. Po plasteh se pred nami odpirajo pravljične pokrajine svetov, barv, tekstur iz katerih vstajajo, vzletajo ali bdijo nad nami totemi v obliki Zmajev, Kač, Ptic in drugih mitoloških bitij. Nekatere njene umetnine nas silovito »ugrabijo« in prebudijo, druge nas materinsko nežno pobožajo tam, kjer Dušo boli in nas celo preko črnine, ki je na njenih upodobitvah drzna, a topla – baržunasta, tolažijo. Njena tema je sočutna…njena črnina je globoka, skrivnostna in lepa. Nagovarja le pogumnega opazovalca. Kot kontrast baržunasto črne, nas igrivo povabi v svoj spiralni ples sklop slik, na katerih prevladuje paleta barv in vzorcev s pridihom rokokoja. Spet drugod izstopi pozlata s pridihom starin in rdečih žametnih vrtnic. Umetnica prepleta floralno ikonografijo z ornamentom, ki ponekod spominja na anglosaško-irsko ornamentiko. Plemenite kovine, žamet, svila…..bleščeč lesket Angelov in prhutanje njihovih kril«, je o umetnici povedala predsednica KD Vir Tanja Tekavc.

Sama predstavitev razstave, na kateri se boste srečali tudi z umetnico pa bo 03. januarja 2017 ob 18:00 uri . Srečanje ob čaju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Vir
Komentarji uporabnikov