Na pomoč prizadetim v neurju priskočili tudi gasilci iz domžalske občine

Neurje, ki se je v petek zvečer razbesnelo v vzhodnem delu države, je z močnim dežjem in vetrom, ponekod tudi točo, povzročilo precej težav in veliko škode. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, meteorna voda je zalivala objekte, toča pa je najbolj prizadela občino Črnomelj. Že ves čas so na terenu vse gasilske ekipe Gasilske zveze Črnomelj, okoliških gasilskih zvez in tudi iz sosednje hrvaške. Danes pa so jim na pomoč priskočili tudi gasilci iz drugih predelov Slovenije, med njimi tudi 46 gasilcev Gasilske zveze Domžale.

Gasilci so prvi, ki bodo priskočili na pomoč, to dokazujejo iz dneva v dan, večkrat pa priskočijo na pomoč tudi izven svojih območij, sploh v primeru večjih naravnih nesreč. Takšno solidarnost s črnomaljskimi gasilci in prebivalci so danes pokazali številni gasilci iz vse Slovenije, ki so se z gasilskimi vozili podali proti Črnomlju, kjer domačim gasilcem in pripadnikom civilne zaščite pomagajo pri odpravljanju posledic neurja. Med njimi so na pomoč priskočili tudi gasilci Gasilske zveze Domžale, ki so bili razporejeni v vas Jelševnik.

Zadnja novica

Gasilci so opravili svoje delo in se že počasi odpravljajo proti domu. Vsi so zadovoljni in ponosni na opravljeno delo ter bogatejši za nova prijateljstva, ki so jih stkali tekom dneva!

Čestitke in pohvala gasilcem za plemenito gesto tudi z naše strani!

Miha Ulčar; Foto: PGD Žeje – Sveta Trojica, PGD Ihan, PGD Dob, PGD Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi