Na OŠ Venclja Perka Domžale je zelo glasno odmevalo: »Adijo, šola!«

Šolski sklad Osnovne šole Venclja Perka je v sredo, 20. junija 2018, organiziral že četrto prireditev z naslovom »Adijo, šola!«, na kateri je potekalo zaključno druženje učencev, staršev in učiteljev, ki je imelo tudi dobrodelno noto. Občutek, da se dobro počutite, da navezujete stike tako z ostalimi starši kot tudi z učitelji in da ste obenem naredili še nekaj dobrega, je izjemen.

S svojo udeležbo na zaključni prireditvi »Adijo, šola!« ter z nakupom žetonov so starši, prijatelji, dedki in babice prispevali v Šolski sklad OŠ Venclja Perka, ki je namenjen nadstandardnemu programu ter otrokom, ki so potrebni pomoči, da lahko bolj brezskrbno sodelujejo v dodatnih programih. Prireditev je potekala v okolici šole, zasedli so tudi parkirišče, zato so vse goste povabili, da pridejo peš. Ob prihodu si za en evro dobil žeton. Več evrov si dal, več žetonov si dobil. Žetone si potem lahko porabil za nakup jedi in pijače, palačinke …  Zbrana sredstva pa so bila namenjena šolskemu skladu.

Na prireditvi so se družili ob pestrem programu, ki je potekal v okolici šole. Predstavila so se različna društva in organizacije, med njimi smo opazili Smučarsko skakalni klub Sam Ihan, Gimnastično društvo Sokol, Karate klub Sankukai, domžalske mažorete, Jamarsko društvo Simon Robič Domžale, NK Radomlje, Kajakaška zveza Slovenije, GŠ Vox, gasilci PGD Domžale – mesto in CZR Domžale, DMA Modra ptica, Center za mlade Domžale, TIC Domžale … Poleg prikazov, ki so jih pripravila društva in organizacije, so potekale tudi razne ustvarjalne delavnice in sicer od frizerskega salona, lakirnice nohtov, risanje tatoojev, poslikave obrazov, izdelave nakita, pa vse do kemijske eksperimentalnice in znanstvene čarovnije. Ker je poletje tik pred vrati, so postavili tudi čisto pravi bazen s kajaki in SUP-om.

Vrstili so se tudi razni plesni in pevski nastopi učencev in tudi učiteljev OŠ Venclja Perka, Plesne šole Miki, Kotalkarskega kluba Pirueta in domžalskih mažoret. Kulinarične dobrote, ki so bile na voljo, so šle za »med«, saj so pekli čevapčiče, pleskavice, hrenovke, palačinke … Otroci so se lahko posladkali s sladkorno peno, se osvežili z limonado, smoothijem ali drugimi napitki. Prireditev sta povezovala Robert Pečnik –  Pečo in Andrej Todorovič – Tody. Namen druženja je bilo zbiranje sredstev za Šolski sklad, zato so udeležence večkrat povabili na nakup žetonov, ki so jih lahko zamenjali za sodelovanje pri dejavnostih ali pa za hrano.

Za organizacijo zaključne prireditve je poskrbel Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Venclja Perka. Dokazali so, da znajo stopiti skupaj in združiti prijetno s koristnim ter popestriti vzgojno-izobraževalni proces.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi