Na OŠ Roje že ustvarjali v prednovoletnem vzdušju

V ponedeljek, 24. novembra 2014, smo na OŠ Roje organizirali tehniški dan; Prednovoletne delavnice. Po dogovoru z razredniki in vodji skupin je bilo načrtovano izdelovanje adventnih venčkov, namiznih aranžmajev, voščilnic ter drugih prazničnih darilc.

Poudarek je bil na uporabi naravnih materialov (mah, storži, smrekove veje, razni plodovi …). Naravne materiale so učenci v šolo prinesli, veliko pa so jih nabrali tudi na učnih sprehodih. Poleg venčkov ter aranžmajev so učenci izdelovali tudi voščilnice, okrasne magnetke, slike iz mavca, obeske za smrečico, dišeče vrečke. Bolj spretni so pod mentorstvom učitelja za tehniko izdelovali sveče. Učenci so bili navdušeni nad svojimi končni izdelki, ter jih s ponosom prinesli na razstavo.

Naslednji dan smo skupaj z učenci postavili tematsko razstavo adventnih venčkov, namiznih aranžmajev ter venčkov za vrata, tako da so si v popoldanskem času starši, ki so prišli na roditeljski sestanek, izdelke tudi ogledali in našli kakšnega zase. V mesecu decembru se bo postavila še novoletna razstava, kjer bomo na ogled postavili še ostale izdelke, ki so se izdelovali na tehniškem dnevu ter pri pouku delovne vzgoje ter likovnega pouka. Vsi prispevki, ki jih bodo starši in drugi obiskovalci šole prispevali, bodo šli v šolski sklad. Vljudno vabljeni, da si pridete razstavo ogledat in, da poiščete kaj lepega tudi zase.

Avtor: Meta Košir, OŠ Roje
Komentarji uporabnikov