Na okno Domžalke Simone Pivar je potrkal Abraham

Eden izmed pomembnih mejnikov na življenjski poti posameznika je vsekakor obisk častitljivega moža, ki ga poznamo pod imenom Abraham, na obisk pa pride takrat, ko vstopimo v petdesetletnico življenja. Seveda pa ta pomembni gost ne pride nikoli sam, saj ga običajno spremljajo svojci in prijatelji slavljenca, ki mu skupaj z njim sporočajo, da je za njim pol stoletja življenja.

Da bo Domžalka Simona Pivar, tudi sodelavka našega portala, dobila zelo pomemben obisk, in sicer, da jo bo obiskal častitljivi Abraham, so ji na predvečer njenega okroglega praznovanja prišli sporočiti njeni najboljši prijatelji, ki so ji ob tej priložnosti pripravili tudi presenečenje. Da se bo vedelo, kje na obisku se je mudil pomemben gost, so ji na balkon stanovanja postavili posebno okrasno rožo, ki bo mimoidoče opozarjala na to, da za tistimi balkonskimi vrati po novem domuje Abrahamovka.

Simona se je rodila 4. 11. 1969 v Ljubljani. Pri njenih rosnih sedmih letih se ji je življenje popolnoma obrnilo na glavo, saj je bila udeležena v hudi prometni nesreči, zaradi česar je od takrat paralizirana po levi strani telesa. Kljub hudi življenjski preizkušnji, ki so ji pustile trajne posledice, ji optimizma in dobre volje nikoli ni zmanjka, kar se vidi tudi na zunaj, saj je Simona izredno pozitivno naravnana, nasmeh na njenih ustnicah pa je njen zaščitni znak. Močna volja, pozitivna naravnanost in pa podpora njene družine, je zagotovo še dodatna motivacija, da se Simona veliko lažje spopada z različnimi vsakodnevnimi ovirami. S podporo najdražjih je namreč veliko lažje, pa tudi svet je veliko lepši.

Abraham je v spremstvu prijateljev potrkal na Simonino okno.

Simona pa v teh dneh ne praznuje samo Abrahama, ampak z možem Mirom praznujeta tudi 30-letnico poroke. Na njuno skupno pot ju je pripeljal pohod na Triglav leta 1986, kjer sta se spoznala, na poti do vrha pa se je iskrilo, kar je v nadaljevanju pripeljalo, da sta se 18. 11. 1989 poročila. V zakonu sta se jima rodila sin Peter in hči Mojca, razveseljujeta pa ju že tudi vnučka Aleksej in Anastazija, ki jima lepšata dneve.

Simona in Miro z domžalskim župnikom mag. Klemnom Sveteljem po slovesni maši zakonskih jubilantov.

Ravno danes na zahvalno nedeljo, sta Simona in Miro v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Domžalah obnovila zakonsko obljubo, saj je potekala slovesna maša zakonskih jubilantov. Za Simono in Mirom sta tako že tri desetletja zakonskega stanu. Ob tem jubileju nam je Miro zaupal, da je življenje teklo pravljično, z nekaj preizkušnjami, ki sta jih ob ljubezni hitro rešila: “V skupnem življenju se učiš vsak dan sproti, deliš dobro in slabo, sprejemaš poljube, objeme, vsakdanje radosti … In ko gledaš okoli sebe, ne vidiš več sadik, vidiš sadove, ki ti dajejo energijo, veselje in ljubezen. Ja, najini otroci, najin vnukec in najina vnučka so nekaj najlepšega, kar se nama je zgodilo na najini skupni poti. Naj traja, naj traja. Pusti Bog, naj traja …”

V svojem imenu in v imenu vseh sodelavcev našega portala Simoni izrekam iskrene čestitke ob njenem jubileju in z željo, da bi še naprej skupaj ustvarjali zgodbe, ki povezujejo!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi