Na mladinskem fotografskem natečaju Pogled 2015 sodelovalo 225 avtorjev z 2.219 fotografijami

Center za mlade Domžale je v sodelovanju z Foto kino in video klubom Mavrica Radomlje in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije izvedel že tretji mladinski fotografski natečaj zapovrstjo. Odprtje razstave izbranih in nagrajenih del, ki so razstavljena v prostorih Centra za mlade Domžale, podelitev nagrad in priznanj ter projekcija fotografij, je bila v sredo, 25. novembra 2015, v dvorani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, saj se je natečaja udeležilo kar 225 avtorjev z 2.219 fotografijami.

Tokratni natečaj je imel 4 tematske kategorije: Frišno, Zapelji me, Prosta barvna in Prosta črno-bela. Potekal pa je v 3 starostnih kategorijah: do 15 let, 16-21 let in nad 21 let. Žirija v sestavi: Jure Kravanja, MF FZS, EFIAP (predsednik žirije), Klara Galičič, F1 FZS, mag. graf. inž. in Urša Žajdela Hrovat, akademska slikarka, specialist konservator, je imela kar težko delo, saj je na natečaju sodelovalo 225 avtorjev z 2.219 fotografijami.

Na prireditvi, ki so jo odprli plesalci Plesne šole Miki, vodil pa jo je Luka Vasle, so poleg diplom in nagrad najboljšim avtorjem fotografij po starostnih skupinah, podelili tudi priznanja mentorjem, ki so za sodelovanje na natečaju navdušili največ mladih in sicer: Petri Matkovič (English film Club, OŠ Vide Pregarc Ljubljana), Tanji Remih (Fotokrožek OŠ Frana Kranjca Celje), Sonji Buhvald (Fotokrožek Gimnazije Ravne na Koroškem) in Dejanu Kokolu (OŠ Gornja Radgona, Fotogroš).

Za tematsko kategorijo A in B sta nagrade in diplome podeljevala Klara Galičič (članica žirije) in Janez Kosmač (predsednik Foto kino video kluba Mavrica Radomlje), v tematski kategoriji C in D pa Urša Hrovat Žajdela (članica žirije) in Tinkara Koleša (direktorica Centra za mlade).

Na koncu prireditve so se zahvalili Občini Domžale, Uradu RS za mladino in Zavodu za zaposlovanje, ki omogočajo, da lahko Center za mlade deluje ter vsem sponzorjem natečaja. Zahvala pa je šla tudi vsem udeležencem za sodelovanje na natečaju.

Rezultate po starostnih in tematskih kategorijah si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov