Na Ljubljanski 87 v Domžalah imajo vizijo, enotnost in voljo, zato so tudi vidni rezultati!

Potrebno je imeti samo vizijo, enotnost ter voljo in v večstanovanjskih objektih se lahko premakne marsikaj. Ravno to imajo v stanovanjskem objektu SPB-2, natančneje na Ljubljanski 87 v Domžalah, kjer so se v več etapah lotili obnove njihovega večstanovanjskega objekta.

Pred dvema letoma so zamenjali okna, lani so vgradili števce za vodo, delilnike za centralno ogrevanje in sanirali fasado. Letos pa so se lotili še prenove njihovega vhoda, ki je sedaj eden najbolj modernih v Domžalah.

Dejstvo je, da gre za zasebno lastnino, država in občina pa nima zakonske osnove, da bi vlagala v zasebno lastnino. Vsak lastnik mora poskrbeti za svojo lastnino, to je jasno kot beli dan. »Kar pomeni, da je potrebno odpreti denarnico«, nam je že pred časom dejal B. T. iz Ljubljanske 87. Seveda pa največkrat nastane problem, če gre za stavbo z več lastniki in ravno ta problem je v zloglasnemu SPB-1, kjer čakajo na občino in državo …

Na povabilo B.T. smo si tudi mi ogledali novo pridobitev na Ljubljanski 87. Uredili so ploščad pred vhodom in klančino, ki je namenjena za osebe na invalidskih vozičkih. Prav tako so vgradili nova vhodna steklena vrata in vetrolovna vrata, ki so avtomatska, odpirajo pa se s kodnim sistemom – posebno kartico, ki jo posedujejo stanovalci. Na novo so vgradili poštne nabiralnike in talno oblogo v pritličju. Poleg vsega tega, so pod stopniščem vgradili dva meteorna jaška za odvod meteornih voda v podtalnico. Naslednja faza pa je še vgradnja domofonov z video nadzorom.

Pa naj še kdo reče, da se ne da. Potrebna je samo vizija, enotnost in seveda volja! Pa še nekaj, kar pravi B.T.: »Zaupanje v dobrega izvajalca se izplača. To je sedaj tudi vidno na Ljubljanski 87!«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, B.T.
Komentarji uporabnikov