Na Literarni kavarni predstavili pesniški prvenec Luke Hrovata »Trki«

Knjižnica Domžale je v ponedeljek, 18. aprila 2016, v soorganizaciji z Mirjam Slanovec pripravila predstavitev pesniškega prvenca Luke Hrovata s pomenljivim naslovom Trki, katerega rdeča nit je telo, ta lupina, ki s svojimi čuti predstavlja domovanje naši mehkejši substanci.

Ob prijetnem vzdušju, ki so ga pričarale sveče ter vonj po kavi in piškotih, se je z avtorjem pesniškega prvenca sproščeno pogovarjala Mirjam Slanovec, ki je pred in po pogovoru prebrala nekaj pesmi iz pesniške zbirke. Literarna kavarna je zelo zanimiv projekt, kjer potekajo pogovori s slovenskimi literati, pisatelji in pesniki, ki zaznamujejo slovenski kulturni prostor. Odkrivajo manj znane strani znanih literatov. Pogovore pogosto obogatijo z glasbenim vložkom.

Luka Hrovat, ki je spisal pesniški prvenec, v katerem je 40 pesmi, je na vprašanja odgovarjal premišljeno in z občutkom pravega pesnika. Marsikaj zanimivega smo izvedeli o pesniškem prvencu, ki ga je pisal dolgih sedem let. Ker je Luka Hrovat zaposlen v Knjižnici Domžale, mu ni bilo težko primerjati svoje pesmi s pesmimi drugih pesnikov. In kot analizator pravljic za odrasle, kjer si analizo sproti zaznamuje mislečimi besedami, je tudi z njegovimi pesmimi tako. Nič ni napisano kot slabo. Nekatere pesmi se mu niso zdele dobre, jih ni shranil za pozneje, ampak jih je sproti zažigal. Še veliko zanimivega smo slišali o občutkih pri pisanju pesmi, kako so pesmi nastajale in še mnogo več, kar si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov