Na dan stavke bo Lisička v Mestnem kinu Domžale poskrbela, da otrokom ne bo dolgčas

Če se boste jutri v sredo, 14. februarja 2018, s svojimi otroci znašli doma, saj bodo zaradi stavke zaprte šole in vrtci, potem lahko obiščete Mestni kino Domžale, kjer pripravljajo dodatno dopoldansko projekcijo kratkih animiranih filmov z ustvarjalno delavnico.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) je za sredo, 14. februarja napovedal stavko. Tako bodo na dan stavke zaprti vsi vrtci in šole, na katerih ima SVIZ svoje članstvo in je bila na njih izglasovanja stavka. To pa pomeni, da bodo otroci ostali doma in po vsej verjetnosti z njimi tudi vi. Zato lahko jutri ob 10. uri dopoldan obiščete Mestni kino Domžale, kjer pripravljajo projekcijo kratkih animiranih filmov »Lisička in druge pravljice«. Po ogledu animiranih filmov sledi kreativna delavnica, na kateri bodo otroci spoznavali skrivnosti nastajanja animiranih filmov. Primerno za otroke starosti +3.

Mestni kino Domžale, sreda, 14. 2. 2018 ob 10:00

Lisička in druge pravljice obsega kar nekaj letin festivala animiranega filma Animateka, saj predstavlja izbor najboljših kratkih animiranih filmčkov zadnjih let, primernih predvsem za najmlajše gledalce, ki so mogoče celo prvič na obisku v kinu. Otroci filme gledajo v družbi mentoric, ki jih vodijo čez različne zgodbe, se z njimi pogovarjajo o njihovi vsebini, o glavnih likih in predvsem o otroški izkušnji in dojemanju videnega. Po ogledu filma pa se otroci z našimi mentoricami odpravijo na kreativno delavnico, kjer bodo skupaj izvedli ustvarjalno delavnico, s katero spoznavajo skrivnosti nastajanja animiranih filmov.

Cena vstopnice: 4,5 / 4 Eur

Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika

Komentarji uporabnikov
Tagi