Na 13. Festivalu za tretje življenjsko obdobje zastopane tudi Domžale

V Cankarjevem domu v Ljubljani se je danes pričel 13. Festival za tretje življenjsko obdobje. Iz Domžal se bosta s svojim delovanjem predstavili, društvi Lipa in Jesenski cvet ter Dom upokojencev Domžale s predstavitvijo svojih prostočasnih dejavnosti.

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Kot je za naš portal povedala Zlata Levstek iz Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje, se je občina Domžale prvi dan festivala predstavila z zloženkami in s filmskim prikazom občine, ki ponuja kulturno, turistično in športno dejavnost. Gre za sodoben filmski prikaz z močnim občutkom za ohranjanje svoje dediščine, okolja in je občanom prijazen.

Predvsem pa se je prvi dan postavila s svojo Univerzo za tretje življenjsko obdobje, Društvo Lipa Domžale. Na stojnici so članice klekljarskega krožka Društva Lipe pokazale svoja čudovita ročna dela, članice literarnega krožka zbornike, samostojne knjige in pesmi ter tudi najnovejšo knjigo Matjaža Brojana. Članice likovnega krožka so predstavile svoje slike, članice krožka za izdelavo Unicefovih punčk pa prikupne Špelce in Jankote, za katere je bilo kot po navadi največje zanimanje. Skratka, občina Domžale je bila na Festivalu že prvi dan zelo obiskana in opažena.

Festival bo potekal do četrtka, 3. oktobra 2013, med 9.00 in 18.00 uro. Vstop je prost.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Zlata Levstek
Komentarji uporabnikov