Mladinke iz PGD Dob začele z intenzivnimi pripravami na državno gasilsko tekmovanje, ki bo junija v Kopru

11. in 12. junija 2016, bo v Kopru potekalo državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje, ki se ga bodo udeležile tudi mladinke iz PGD Dob, saj jim je drugo mesto na regijskem tekmovanju prineslo uvrstitev na to tekmovanje. Gasilko zvezo Domžale bodo poleg mladink iz PGD Dob na državnem prvenstvu zastopale tudi pionirke iz PGD Rova.

Ker bo konkurenca zelo močna, so potrebne predhodne priprave, kar pomeni tudi odrekanju svojemu prostemu času. Pri tem mladinkam PGD Dob pomagajo številni mentorji, ki jih vodi Špela Lampret in tudi nekateri športniki pri pridobivanju fizične kondicije, med njimi tudi odličen kickboxer Marjan Bolhar iz Kluba borilnih veščin Domžale.

Mladinsko tekmovanje je sestavljeno iz treh delov:
1. Vaja z ovirami za mladince in mladinke
2. Štafeta z ovirami na 400 m
3. Vaja razvrščanja

Pogoji za uvrstitev na državno tekmovanje
Prve tri ekipe iz občinskega tekmovanja se uvrstijo na regijskega in nato iz regijskega prve tri ekipe na državnega (iz državnega se jih prvih pet uvrsti na kvalifikacije za olimpijado).

Predstavitev ekipe mladink PGD Dob
Dekleta iz PGD Dob so skupaj že od malih nog, kot pionirke so se prvič rokovale z gasilstvom pri 7 letih. Vedno so imele smolo, saj se jim je državno prvenstvo izmuznilo tik pred nosom, zato je bilo lansko leto veselje ob razglasitvi toliko večje. Zavedajo se, da brez trdega dela ne bo šlo. Pred seboj imajo slaba dva meseca garanja, saj je konkurenca huda. Zato morajo imeti za seboj ekipo mentorjev oziroma v tem obdobju za njih ''težakov''. Tudi oni morajo poleg vseh obveznosti dati svoj prosti čas popolnoma njim. V tem obdobju bo veliko odrekanj, slabih in dobrih dni. Zato nas veliko ljudi sprašuje ZAKAJ delate in to povsem prostovoljno.

Vsi vemo kaj prostovoljno pomeni, zato je tudi zelo težko najti kakšno strokovno pomoč. Z veseljem nam je na pomoč priskočil kickboxar Marjan Bolhar, ki nam je omogočil, da smo lahko že v zimskem času malo povadile na njihovih vajah v kickboxingu in boksu. Ker nam čas ne dopušča, da bi še naprej z njimi trenirale, nam je pripravil napotke kako se pripravljati na večjo eksplozivnost ter nam vaje tudi pokazal. Tu gasilstvo postane šport, ki zahteva veliko mero natančnosti in discipline.

Mentorji moramo biti vsestranski z veliko znanja na vseh področjih in s kančkom iznajdljivosti. Vendar povsod ne gre. Zato, če ima še kdo voljo priskočiti nam na pomoč, predvsem s svojim znanjem na področju štafete z ovirami, je zelo dobrodošel (p.s. kontakt dobi pri Domžalcu.si).

Potrudile se bomo po najboljših močeh in znanju ter dale vse od sebe. Seveda upamo, da nam bo obmorsko sonce prineslo kanček športne sreče in da bomo odlično zastopale tako svoje društvo kot Gasilsko zvezo Domžale. Na koncu pa se še enkrat zahvaljujemo Marjanu Bolharju za njegov čas in pomoč, katera nam pride še kako prav! Prav tako gre zahvala tudi mentorici Špeli Lampret, ki vodi to ekipo mladink in skupaj s preostalimi mentorji skrbi za njihove priprave!

Avtor: PGD Dob; Foto: PGD Dob
Komentarji uporabnikov