Miklavž s spremstvom obiskal domžalski tržni prostor

Danes dopoldan je na domžalskem tržnem prostoru potekal Miklavžev sejem s prihodom Miklavža s spremstvom. Ker vreme prireditvam na prostem tokrat ni bilo naklonjeno, je prireditev potekala v šotoru, ki so ga postavili za to priložnost in seveda za praznični prižig luči, ki bo na sporedu v nedeljo, 1. decembra ob 17. uri.

Poleg pestre strojnične ponudbe je v programu nastopil ansambel Luka Razpotnika. Pestra sejemska ponudba na stojnicah je kljub deževnemu dopoldnevu privabila veliko obiskovalcev, med otroke, ki so s svojimi starši pričakali Miklavža s spremstvom, za kar so poskrbeli iz Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan. Prihod prvega dobrega moža s spremstvom je med množico obiskovalcev vnesel kanček upanja ob prihajajočih praznikih, pa tudi nekakšen nemir, ko so opazovali peklenščke. Seveda so peklenščki zagnali hrup, a jih je Miklavž takoj pomiril.

Vido Repanšek iz Občine Domžale, sicer pa idejni »oče» dogodkov na tržnem prostoru, je pričakal Miklavža s spremstvom pred prireditvenim prostorom, kjer je nato dobri mož nagovoril otroke, sveti Peter pa si je vse zapisoval v knjigo, kjer so zapisana sama dobra dela otrok. Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Domžale Toni Dragar ter med drugim izrazil željo, da se ta dolgoletna tradicija Miklavževanja nadaljuje, hkrati pa povabil vse otroke v Športno dvorano Domžale, kjer jih bo v četrtek, 5. decembra obiskal sveti Miklavž in obdaroval.

Peklenščki so zaplesali še peklenščkov ples z namenom, če je le kateri otrok poreden, da bi se zavedal, kaj ga čaka, če ne bo postal priden. Hrup peklenščkov so z angelskim petjem in plesom umirili angelčki.
Angelčki in sveti Miklavž so nato med otroke razdelili mandarine in nekaj sladkarij ter se odpravili še v druge kraje obiskat ostale pridne otroke.

Na tržnem prostoru pa se je veselje ob glasbi in morskih dobrotah Edija in njegove ekipe ter domače hrane vinarstva GAL nadaljevalo še do zgodnjega popoldneva.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi