Miklavž obiskal domžalski tržni prostor

Včeraj dopoldan je na domžalskem tržnem prostoru potekal Miklavžev sejem, ki ga je obiskal tudi Miklavž s spremstvom. Poleg pestre ponudbe stojnic je v programu nastopil Harmonikarski orkester Kulturnega Društva Mihaelov sejem, pod vodstvom Robija Stoparja. Pestra sejemska ponudba na stojnicah je na domžalski tržni prostor privabila veliko obiskovalcev, ko pa je zaigral ves orkester harmonik, se je tržni prostor še bolj napolnil. Med otroke, ki so s svojimi starši  pričakali prvega dobrega moža v decembru, sv. Miklavža in njegovo spremstvo, ki sicer prihajajo iz KD Miran Jarc, Škocjan, se je vnesel kanček upanja na prihajajoče praznike, pa tudi nekakšen nemir, ko so opazovali peklenščke, ki so sem ter tja zagnali hrup, a jih je sv. Miklavž hitro pomiril.

Miklavža s spremstvom, ki je pridne domžalske otroke na domžalskem tržnem prostoru obiskal že pred svojim uradnim nastopom službe, ta bo 5. decembra, je pričakala množica otrok in staršev ter obiskovalcev tržnega prostora. Miklavž je nagovoril otroke ter jih seveda povprašal, če so bili kaj pridni. Vsi so seveda v en glas odgovorili, da so bili. Kljub temu je sveti Peter sem ter tja pogledal v svojo knjigo, kjer ima zapisano, kdo je bil priden in kdo ne. Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, ki je vse domžalske otroke tudi povabil, da v četrtek, 6. decembra 2018, ob 17. uri obiščejo Športno dvorano Domžale, kjer jih čaka tradicionalno domžalsko Miklavževanje.

Sledil je še ples peklenščkov, nato pa je Miklavž s spremstvom med pridne otroke razdelil nekaj sladkih stvari ter se odpravil obiskat otroke še v druge kraje. Na tržnem prostoru pa se je veselje ob glasbi in morskih dobrotah Edija in njegove ekipe ter domače hrane kmetije Abram nadaljevalo še naprej.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi