Miha Žargi znova v svetovnem vrhu!

Na Svetovnem kadetskem prvenstvu v francoskem boksu, ki je potekalo v Srbskem Kladovu, je znova blestel slovenski reprezentant ter član Savate kluba Domžale (SKD) Miha Žargi. Miha se je v domovino vrnil z novo medaljo z velikih tekmovanj – že svojo tretjo zaporedno ter se samo še utrdil v svetovnem vrhu mladih borcev francoskega boksa. V kategoriji do 80kg lahko kontaktne (assaut) verzije.

Po izjemno izenačenem dvoboju, kjer smo bili priča neverjetni tehnični in taktični predstavi, z veliko mero atraktivnih udarcev, ter prave srčne borbe, je na koncu po sodniški odločitvi žal moral priznati poraz predhodno favoriziranemu Francozu, ki je ob razglasitvi presenečeno sam dvignil Mihovo roko. Velik dosežek, pa so ob prihodu v Mengeš s sprejemom pred gasilnim domom z Miho proslavili tudi člani njegove družine, prijatelji, znanci, člani SKD in PGD Mengeš, katerih ponosen član je tudi Miha.

Sprejem v Mengšu, Miha Žargi (v sredini) s trenerjema SKD: Rok Topolovec (levo) in Luka Mljač (desno).

O kvalitetni vzgoji mladih borcev v SKD pa priča tudi dejstvo, da se je s svojega prvega mednarodnega prvenstva z medaljo okrog vratu vrnil tudi drugi član SKD, Jan Gajšek. Svoj krstni nastop je v najtežji kategoriji nad 85kg opravil z odliko ter si priboril bron. Tudi Jan je tako opravičil zaupanje trenerske ekipe SKD in Savate zveze Slovenije (SVZS), ter poleg velike mere novih izkušenj pokazal, da bo potrebno tudi nanj v prihodnje še kako računati.

Miha Žargi znova v svetovnem vrhu.

Za kvalitetno delo in razvoj mladih borcev so v SKD zadolženi Luka Mljač, Rok Topolovec in Gregor Gajšek, za katere sta bila ti dve medalji zlata vredni in jim dajeta novega elana za nadaljnji razvoj.
Prav omenjena trojica, pa sedaj ne bo počivala, saj se v mesecu avgustu tudi sami odpravljajo na veliko tekmovanje, čaka jih namreč Evropsko prvenstvo v francoskem boksu.

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale, Sandi Zajc
Komentarji uporabnikov