Matjaža Čevko, enega najbolj spoštovanih domžalskih gasilcev, obiskal Abraham

Kadar nekoga obišče Abraham, ima ta takrat polne roke dela. Ravno to se je zgodilo z Matjažem Čevko, ki je minule dni, natančneje 8. oktobra 2017, dobil obisk tega svetega moža. Dogajalo pa se ni samo na ta dan, temveč tudi nekaj dni kasneje. Okrogla je pač okrogla in jo je potrebno proslaviti na pravi način.

Matjaž Čevka je vrli domžalski gasilec že od malih nog, vedno pripravljen priskočiti na pomoč, zagnan in tudi zelo spoštovan pri svojih gasilskih tovariših. Zaradi tega ga ob njegovem jubileju ni obiskal samo Abraham, temveč tudi gasilci PGD Domžale-mesto in gasilci PIGD Tosama, kjer je Matjaž tudi zaposlen. Kot se spodobi za jubilanta, so gasilci pripravili mokro vajo, na kateri so Matjaža tudi pošteno zalili, kot se za pravega gasilca spodobi.

Matjaž že od malih nog živi na Krakovski ulici v Domžalah, kjer se po domače reče Pr`Andrej. Svojo ženo Marto, ki bila doma iz Stoba, je spoznal na maškaradi v Hali komunalnega centra v Domžalah. Če bi kdo mislil, da jo je »ujel«, kot gasilec, se moti. Bil je napravljen v zapornika. Dobra tri leta po tem, ko sta se spoznala, sta se tudi poročila. Bilo je to leta 1990. V zakonu sta se jima rodila hči Anja in sin Samo. Vsa družina pa je predana gasilstvu. Matjaž je zaposlen v Tosami, kjer deluje tudi v prostovoljni industrijski gasilski enoti. Se pravi, da je gasilec v službi in doma. Ima tudi številne hobije, kot so tenis, kolo, odbojka in še kaj bi se našlo. Za okroglih 50 so mu domači za darilo kupili Piaggo ABE 50. To je motor na treh kolesih, katerih je veliko videti v sosednji Italiji. Sedaj, po novem pa ga bo možno videti tudi v Domžalah.

Kot smo že omenili, je Matjaž človek, ki je pripravljen vedno priskočiti na pomoč. Na gasilskih intervencijah je vedno v prvih vrstah. Prijatelji pravijo, da se vedno lahko zanesejo nanj. Sam pa tudi veliko da na prijatelje. Po besedah njegove žene, ki jo vedno skrbi, ko Matjaž odhiti na intervencijo, si v prihodnosti želi samo zdravja. Vse to so mu zaželeli tudi številni prisotni gasilci in prijatelji, ki ga izredno cenijo in spoštujejo.

Tudi mi se pridružujemo čestitkam Matjažu in mu želim vse najboljše ob njegovi okrogli obletnici!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov