LJUBLJANČANKE razstavljajo v Radomljah

V četrtek, 15. februarja, je bilo v galeriji Dom Radomlje odprtje likovne razstave pod naslovom LJUBLJANČANKE, kjer se je predstavilo pet likovnic iz Ljubljane, ki v okviru Likovnega društva Senožeti Radomlje delujejo v ljubljanski enoti. Peterica prav tako kot člani društva v Radomljah, deluje pod vodstvom akad. slikarja Janeza Zalaznika, skupaj slikajo  že več let in postale so pravi ustvarjalni team. Tokrat so se odločile, da se javnosti in svojim kolegom iz Radomelj predstavijo z deli, ki so nastala v zadnjih dveh letih kot program dela v likovni šoli.

Na otvoritveni slovesnosti, kjer je za glasbo poskrbela violončelistka Katarina Kozjek iz Domžal, je mentor Janez Zalaznik predstavil vsako razstavljavko posebej, saj se razlikujejo po svojem temperamentu in likovnem izrazu, lahko bi rekli, da vsaka goji svoj likovni stil.

Jana Vesel je iz prvih, bolj zadržanih in strogih podob razvila dinamičen, sodoben in prepoznaven likovni jezik, ki nagovarja gledalca z močnimi barvami v govorici geometrijske abstrakcije. Njena dela so presenetila tiste, ki jo poznajo kot avtorico prejšnjih razstav.

Majda Čepeljnik Koželj je po stažu najmlajša likovna ustvarjalka, ki se je skupini priključila zadnja, vendar njena dela kažejo na hiter napredek in dobro razumevanje sodobne likovne ustvarjalnosti. S svojimi abstraktnimi podobami je presenetila celo mentorja samega.

Katja Erjavec je že razstavljala v Radomljah in sicer serijo kolažev, za katere je že takrat prejela številne pohvale; kot izjemna ustvarjalka se je pokazala z deli, ki se odlikujejo po živahnem temperamentu, drznih barvnih kombinacijah in oblikah.

Mojca Kragelj se je dolga leta držala svojega ‘ljubiteljskega’ sloga – poskusov slikanja »po naravi« in je v zadnjih dveh letih uspela napraviti preskok na ustvarjanje, ki oblik iz narave ne posnema, ampak jih interpretira na svoj način.

Helmtrud Pirc – Eli je dolgoletna članica društva in tudi z likovno dejavnostjo se ukvarja vrsto let, pa je tudi ona v zadnjem letu ali dveh uspela preiti na ustvarjanje, ne zgolj posnemanje, kar je velik preskok v miselnosti in izvedbi.

Mentor Janez Zalaznik je izrazil vse pohvale in priznanje vsem petim avtoricam, ki so pokazale izjemne  rezultate na ustvarjalnem področju. Razstava se bo zaključila z dnem 25. 2. 2018, potem bodo vsa dela petih avtoric razstavljena v Hotelu AMBIENT v Domžalah in bodo na ogled vse do konca maja. Hotel Ambient je tudi sicer stalen razstavni prostor likovnikov iz društva Senožeti.

Avtor: Danica Šraj

Komentarji uporabnikov
Tagi