Lepa dekleta, Gadi in postrvi zaznamovali letošnjo veselico na Pšati

Tretja sobota v mesecu juliju je tradicionalno rezervirana za gasilce PGD Pšata-Dragomelj in njihovo veselico, ki vsako leto poteka pred gasilskim domom na Pšati. Če jim lani vreme ni bilo naklonjeno, je bilo letos zgodba drugačna. Naročeno lepo vreme ter skupina Gadi je bila dobitna kombinacija, saj je prostor pred gasilskim domom pokal po šivih. Še pred gasilsko veselico so izvedli tudi gasilsko-reševalno vajo v naselju Novi Dragomelj, na kateri je sodelovalo 105 gasilcev.

Letos se je poveljstvo PGD Pšata – Dragomelj odločilo, da pred njihovo gasilsko veselico pripravi vajo na stanovanjsko naselje Novi Dragomelj. Vaja je za gasilce predstavljala velik izziv, saj specifika objekta predstavlja za vse pomemben preventivni pregled pripravljenosti in pristopa v morebitni intervenciji.

Ob 20.00 pa se je nato začela pšaška »Veselica s tradicijo«, ki je ob tradicionalno dobri postrežbi domačih gasilcev in zvokih ansambla Gadi predstavljala dogodek, ki ga ni bilo dobro zamuditi. Že kmalu po dvajseti uri se je prireditveni prostor hitro polnil, po dobri uri pa so bila polna že tudi skorajda tudi vsa stojišča. Gasilci so tudi letos poskrbeli, da se je dobro jedlo in pilo, manjkala seveda ni pšaška postrv, piko na i pa so veselici dodali Gadi, ki so poskrbeli, da se je na plesišču sukalo mlado in staro. Najbolj vztrajni veseljaki so se proti domu odpravili v zgodnjih jutranjih urah, ko so se že oglašali prvi petelini.

Ob tej priložnosti se gasilci PGD Pšata-Dragomelj iskreno zahvaljujejo vsem sokrajanom, delovnim organizacijam, zasebnikom in prijateljem gasilcev, ki jim z nesebično pomočjo pomagate opravljati plemenito dejavnost.

Več fotoutrinkov z veselice si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov