Lastovke letele na pravi višini

Košarkarji KK Lastovka Domžale so se z gostovanja v Murski Soboti vrnili  z zmago v žepu. Srečanje so bolje začeli domačini, toda do konca prve četrtine so se Domžalčani že otresli treme in izenačili z uspešnim metom za 3 točke, nato pa so  nadaljevali  v začrtanem tempu in do polčasa s kolektivno in zbrano igro pridelali 15 točk prednosti.

Po polčasu so domžalski fantje uspeli obdržati tempo igre. Nekoliko so se ustavili le na začetku zadnjih 10-ih minut, vendar domačim niso pustili, da bi si pripravili podlago za preobrat.

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Pohvaliti moram igralce. Zaslužijo si čestitke, saj so pokazali izjemen karakter na igrišču. Še vedno imamo nihanja v igri, ampak danes smo na koncu smo z borbenostjo in veliko željo zasluženo premagali kvalitetnega nasprotnika – Radensko Creativ.”

Primož Slavič, trener Radenske Creativ (za portal Slovenska košarka): “S tako predstavo v obrambi na domačem igrišču in prejetimi 94 točkami lahko nasprotniku le čestitaš. Mi se bomo morali zamisliti, saj s takšno igro, kjer ni ne žara, ne principov, ne moreš zmagovati v 2. ligi.”

Fantje so po rezultatski krizi dokazali, da si želijo zmagati. In, da to tudi zmorejo. Pod vodstvom novega kapetana so se odlično odrezali, pokazali moštveno igro in zasluženo premagali nasprotnika.

Kljub torkovi poškodbi in šivih je bil naš najboljši Žiga Percel, ki je ob razpoloženemu Juriju Ucmanu in zanesljivemu Klemnu Balažicu skupaj z ostalimi soigralci ponovno zajadral tja, kamor smo si vsi želeli – v zmagovalni let.

Na tekmi ni zaigral edinole Jošt Peterca, ki po poškodbi roke še ni povsem pripravljen na nove tekmovalne izzive. Verjamemo, da bo kmalu znova blestel na igrišču.

Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko gostujejo v Kranju pri Elektro Gorenjski prodaji. Naslednja domača tekma je šele 14. decembra, ko v goste prihajajo igralci Hrastnika.

Radenska Creativ Sobota : Lastovka Domžale
                                           83 : 94 (27:27, 14:29, 18:24, 24:14)

Foto utrinke iz srečanja si lahko pogledate TUKAJ.

Avtor: KK Lastovka Domžale; Foto: Pomurec.com
Komentarji uporabnikov