Lastovka preletela Triglav

Na tekmi 8. kroga, ki je tokrat potekala v nočnih urah iztekajoče se sobote, so igralci Lastovke drugič zapored v gosteh prišli do zmage.

Tekma se je zaradi organizacijskega fiaska začela s kar uro in četrt zamude zaradi zasedenosti dvorane – tekme odbojkarjev. Tako se je tekma končala nekaj čez enajsto uro in gostovanje v Kranju se je nepričakovano razvleklo v dvodnevno.

Že na začetku so naši košarkarji prevzeli pobudo in povedli; v 4. minuti so pred domačini imeli že 5 točk prednosti. V nadaljevanju tekme so domačini naredili preobrat. Toda ne za dolgo; Triglav ni mogel držati tako visokega tempa igre in Lastovka je s serijo 17:0 prišla do zajetne prednosti (43:31). Do konca prvega polčasa se je Gorenjcem uspelo približati na le 9 točk prednosti.

V tretji četrtini se je domačim zaradi nekoliko slabše obrambe naših fantov odprlo v napadu in z rezultatom 24:14 so rezultat pred zadnjimi 10 minutami praktično poravnali. V zadnjem delu igre so domači že dvakrat povedli za šest točk, vendar po seriji 8:0 so naši fantje znova prevzeli vodstvo v svoje roke. do konca tekme ga nato niso izpustili iz rok in po 40 minutah tekmo pripeljali tja, kamor so jo želeli – do zmage.

Jakob Virk, igralec Lastovke: “V drugi ligi se nobene ekipe ne more podcenjevati, saj so ekipe dokaj izenačene; tudi Triglav je dokazal, da ima dobro ekipo. V prvem polčasu smo si z boljšo igro priigrali prednost, ki pa smo jo s slabo igro v drugem polčasu izgubili. Na koncu smo imeli nekoliko več moči, bili smo bolj zbrani v obrambi in zasluženo zmagali. Čestitke nasprotniku za borbeno igro.”

Tjaž Rotar, igralec Elektro Gorenjske prodaje (za portal Slovenska košarka): “Tekma se je po pričakovanjih začela zelo izenačeno. V prvi četrtini smo bili priča dokaj visokemu rezultatu, saj smo bili oboji zelo razigrani v napadu. V nadaljevanju smo povedli za 5 točk, vendar so se Domžalčani vrnili in spet prešli v vodstvo, ki so ga nekako držali do zadnjega piska sirene. Borili smo se do konca, ampak se je na žalost izšlo po načrtih ekipe iz Domžal. Veseli smo lahko, da se je po poškodbi vrnil Emil Radončić. Gostom bi čestital za pošteno igro.”

Kljub nenapovedanemu prisilnemu čakanju na začetek tekme in posledično dvodnevnemu gostovanju (kar je pričakovati edinole pri gostovanju v Črnomlju), se naši fantje niso zmedli in domov prinesli zmago.

Šlo je za čvrsto in živčno tekmo v zaključku, v katerega smo, kot favorit, vstopili s premajhno prednostjo. Veseli nas dejstvo, da je obdobje “naših” minut bilo nekoliko daljše in, da padci niso bili pregloboki in preštevilčni. Zdi se, da se igra končno pomika proti cilju – konstantnim 40 minutam.
Veseli nas tudi dejstvo, da je moštvo uspešno kljub igralski odsotnosti kapetana Glavaša in še ne povsem rehabilitiranega Jošta Peterce.

Še bolj razveseljivo je, da se po dveh gostovanjih z dvema zmagama naši igralci vračajo v domači hram, kjer bodo v soboto poskušali prvič letos priti do tretje zaporedne zmage; v goste prihaja Hrastnik.

Elektro Gorenjska prodaja : Lastovka Domžale

                                            71 : 76
                           (24:26, 10:17, 24:14, 13:19)

Avtor: KK Lastovka Domžale; Foto: slovenska-košarka.si
Komentarji uporabnikov