Kurenti pregnali zimo iz domžalskega tržnega prostora

Pomlad se nezadržno približuje, kar nam po malem že nakazuje vreme. Dokončno pa bo zimo iz naših krajev pregnal pust, ki je pred vrati. Pustna sobota je po tradiciji pustno obarvana, zato pa se ji tudi tako reče. Že ves dan je možno videti različne maškare, sem ter tja pa so se tekom dneva že odvile že tudi manjše pustne prireditve. Tudi domžalski tržni prostor je bil na sobotno dopoldne pustno obarvan.

Prvi sončni žarki, pa tudi mesec na koledarju, v katerega smo vstopili, že nakazuje, da se bo po zimskem premoru na domžalsko tržnico ponovno vrnilo pravo življenje, ki bo popestrilo tržni utrip in dogajanje v Domžalah. Za uvod v pomlad je na prvi marčevski dan poskrbel Ribič Edi, ki je s seboj ponovno prinesel najboljše morske dobrote iz Jadranskega morja, po okusnih morskih dobrotah pa bo dišalo vsak konec tedna.

Piko na »i« za začetek nove sezono dogajanja na domžalskem tržnem prostoru so na pustno soboto dopoldne poskrbeli kurenti iz Ormoža, ki so kot so povedali, prišli zimo preganjat. Z njimi so bili tudi ministri Pustne sekcije Striček iz Vira, ki so te dni najbolj zaposleni v deželi pod Alpami, saj jih čaka pester pustni vikend v Pustni deželi Vir. Obiskovalce tržnega prostora, med katerimi je bilo nekaj tudi našemljenih, so povabili na njihove prireditve.

Poleg Ribiča Edija, ki je s svojo ekipo skrbel za morske dobrote, so iz Mesarije Abram poskrbeli, da so se obiskovalci lahko na pustno soboto razvajali s pečenim odojkom. Da pa je šlo vse skupaj lažje v tek in v taktu, je poskrbel harmonikar Toni Malenšek. Kurenti, ki so na domžalski tržni prostor prišli odganjati zimo, so svoje delo odlično opravili, saj so se kmalu po njihovem odhodu pokazali sončni žarki.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi