Novoletne želje in obljube

Kot predstavnica hčerkine vrtčevske skupine, sem bila pred kratim vabljena na sestanek Sveta staršev. Čisto ob koncu, je beseda nanesla tudi na organizacijo fotografiranja otrok in komentarje, da cena (9 evrov) sploh ni predraga. Sem kar pikice dobila ob tem! Ja, res je, ampak samo za tistega, ki si to lahko privošči!

Pa da me ne bo kdo narobe razumel, sama si jih na srečo lahko, za kar sem izjemno hvaležna. Ne samo, da imam super službo, svoje delo tudi nadvse rada opravljam, kar se mi zdi več kot dobitna kombinacija na lotu. V svojih 18 letih delovne dobe, sem namreč tudi sama že doživela dva stečaja firme, premalo ali sploh nič plačila … in seveda posledično prazen bančni račun.

Ampak ob teh izjavah, sem se predvsem spomnila nedavnega pogovora z mojim ljubim prijateljem, ki mi je v opravičilo za njegovo rahlo zamudo, plačal kepico sladoleda in vročo čokolado. Račun za 4 evre, je namreč sprožil debato, kaj ta znesem pomeni nama in kaj bi komu drugemu, ki se je znašel v nezavidljivem finančnem položaju. Uroš je na to temo kasneje napisal odličen članek, sama pa sem se vključila v še eno dobrodelno akcijo, ki obdaruje otroke iz socialno šibkih družin.

No, da ne bom preveč zašla s temo in če sem že ravno pri darilih … pri meni se v paketu za vsakega obdarovanca, zagotovo najde tudi knjiga ali celo dve. O darilih začnem premišljevati že sredi leta – saj bi drugače ob še nekaj rojstnih dnevih, ki jih imamo v ožji družini, decembra lahko bankrotirala. O tem, da jih tudi rada berem, pa mi najbrž ni treba posebej izgubljati besed. Čeprav ta hip zaradi hčerke najpogosteje berem otroške knjige, pa bo ena od mojih novoletnih obljub tudi, da v prihajajočem letu preberem vsaj nekaj knjig tudi s svojega spiska. Na njem so se trenutno znašle predvsem take, ki so bolj ali manj vezane na mojo službo.

Digitalni marketing od A do Ž

Knjiga, ki ji ne morem reči knjiga, saj je bolj učbenik – ima namreč 495 strani. Ampak, kot bi zagotovo rekli vsi, ki se ukvarjajo z marketingom: to še ni vse. Vsi njeni kupci imamo tudi dostop do posebne spletne strani, kjer avtor redno ažurira še slikovno gradivo, saj le tega v knjigi ni.

Biblija uspešnega piara

Knjigo sem sicer že prebrala, a je ena takih, ki jih, če se ukvarjaš s tem poslom, pač preprosto moraš imeti na svoji službeni, knjižni polici.

Pisma za Leona

Če znaš brati med vrsticami, potem vsekakor najdeš tudi kakšen pameten nasvet za uspešen marketing in prodajo.

Nimaš kaj!

Priznam, pritegnil me je naslov, ko sem knjigo na hitro prelistala, pa tudi vsebina. Predvsem, ker lahko potem njeno vsebino razlagam tistim, za katere si želim, da bi se jih prijela.

Kam z mulcem po Sloveniji

Priljubljen istoimenski blog, je zdaj dobil še knjižno različico.

Z vrta na mizo

Tale je povezana z mojo drugo službo – gospodinje. In ker avtorja tudi osebno poznam, mi je njegove recepte še slajše brati. Se mi zdi, da tudi dišijo zraven.

Nož & Ščurki

Avtor obeh knjižnih uspešnic, Jo Nesbø, je eden mojih ljubših piscev napetih kriminalk. A ker v družini nisem edina »fenica«, knjigi hitro izgineta iz moje knjižne police in se lahko samo postavim v vrsto, da najdejo pot nazaj do mene.

Ogenj in kri

No za to knjigo, pa sploh ni dvoma, da je ne bom uspela prebrati še eno leto, saj je kot darilo namenjena mojemu očetu. On pa vse knjige George R. R. Martina prebira z užitkom in po navadi večkrat zapovrstjo.

Srečno 2020! Naj vam tudi v novem letu delajo družbo dobre knjige.

Maham do naslednjič, Maša

 

Komentarji uporabnikov
Tagi