Kuhna na plac v tretjo sezono

Napoved za soboto, ko bodo v Domžalah odprli že tretjo sezono priljubljenih kulinaričnih sobot, je sončna in nadvse spomladanska. Organizatorji pričakujejo sproščeno vzdušje številnih obiskovalk ter obiskovalcev in raznovrstna ponudba bodo krojili tudi tokratno Kuhno na plac. Poleg starih znancev se bo predstavilo tudi nekaj novih ponudnikov na stojnici. Dogodek se bo pričel ob 10. uri in bo trajal vse do mraka. Ponudba bo za vse okuse in najbolj številčna do sedaj – 37 sodelujočih. 

Kaj je že Kuhna na plac, se boste vprašali? To je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki je zadnji dve leti poživila in popestrila dogajanje na domžalskem tržnem prostoru. Pred vrati je tretja sezona Kuhne na plac, ki bo obiskovalcem zopet nudila lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah. Domžalska Kuhna na plac bo svoj lonec zopet odprla v soboto, 7. aprila 2018 ob 10. uri in bo trajala vse do mraka

Na Občini Domžale, ki bo letos že tretje leto organizirala Kuhno na plac, pravijo, da je poleg kulinarike glavni poudarek na druženju: »Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah so privlačni za obiskovalce in tako ponujajo možnost, da gurmanska usta poskusijo več različnih jedi in spoznajo sezonsko ponudbo hrane in pijače. Na stojnicah bodo kuhali lokalni in slovenski ponudniki, ki bodo zagotovili pestro ponudbo obrokov, med katerimi bo prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu.« Na račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, jedi na žlico, gurmani, vegetarijanci, vegani kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi. Na voljo bodo tudi jedi iz sezonske ponudbe, kar nam daje narava, čemaž, divji šparglji, regrat …. Da ne pozabimo na sladice in podobno. Poleg Kuhne na plac bodo svoj prostor dobili tudi različni ponudniki hrane s svojimi izdelki oziroma tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami.

Za odlično ambient glasbo bosta poskrbela Primož in Jaka z ozvočenjem Košak, od 16. ure dalje pa nas bo z glasbo božala skupina Melanhoniki, ki je najbolj znana po uspešnici Anja (o tebi se mi sanja). Glasba Melanhonikov – ene najbolj nenavadnih skupin pri nas, katere zaščitni znak je uspešnica Anja (o tebi se mi sanja) je drugačna, nadvse zabavna, glasbeno odlična in zelo poživljajoča izkušnja. Njihovi koncerti niso ravno pogosti, zato jih ne gre zamuditi, v kolikor je v vas ostalo še kaj zvedavosti in zdravega razuma.

Se vidimo v soboto na plac’!

Miha Ulčar; Foto: Karin Božič

Komentarji uporabnikov
Tagi